دوره 6، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1378 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghian S. The possibility of Differentiation Acanthamoeba Strains from the Infected Cornea by EcoR1 Enzyme. Avicenna J Clin Med 2000; 6 (4)
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1006-fa.html
صادقیان سیاوش. امکان استفاده از آنزیم EcoR1 در طبقه بندی سویه های اکانتامبای ایزوله شده از التهاب قرنیه. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1378; 6 (4)

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1006-fa.html


چکیده:   (6038 مشاهده)

امروزه التهاب قرنیه ناشی از اکانتامبا در میان افرادی که از لنزهای طبی و زینتی استفاده می کنند روبه افزایش می باشد . آلودگی لنزها معمولا " از طریق تماس آنها با آب و محلول های ضد عفونی کننده مخصوص نگهداری آنها که قدرت ضد عفونی کنندگی آ نها کاهش یافته و بطریقی با انگل آلوده شده است صورت می گیرد .اگر همراه این آلودگی باکتری هم وجود داشته باشد ، آمیب باکتری را بعنوان ماده غذایی مورد استفاده قرار داده و رشد و تکثیر می نماید . در این موارد آکانتامبا می تواند به سطح لنزها چسبیده و در موقع استفا ده از لنز ، انگل به اپی تلیوم قرنیه نفوذ کرده و سبب ایجاد یک التهاب دردناک و شدید قرنیه شود که ممکن است تشخیص آن از سایر اشکال التهاب قرنیه مشکل باشد . هدف از انجام این پژوهش که در سال 1994 در مرکز تحقیقات دانشگاه منچستر انجام گردید در مرحله اول معرفی روش ت شخیص آزمایشگاهی اکانتامبا در التهاب قرنیه بوده و سپس تعیین گونه های جدا شده از موارد عفونت با روش هضم DNA آمیب به کمک آنزیم EcoR 1 از طریق نشان دادن PELPs روی پل الکتروفورز می باشد.

در این بررسی بدنبال تشخیص التهاب قرنیه با نمونه برداری از قرنیه و یا محلول مخصوص نگهداری لنزها از محیط  (Proteose peptone Yeast extract Glucose) PYG برای پرورش و تکثیر آمیب جهت تهیه  سوسپانسیون لازم برای استخراج DNA آمیب استفاده شد . تروفوزوئیت ها در یک محیط کشت مایع عاری از باکتری رشد و تکثیر داده شدند و سپس هضم کاملDNA سلول بوسیله آنزیم Restriction endonuclease برای نشان دادن  (Restriction fragment length polymorphisms) RFLPs بر روی پل الکتروفورز انجام شد. این تکنیک برای مطالعه و تمایز 20 مورد اکانتامبای جدا شده از بیوپسی قرنیه و یک مورد از محلول نگهدارنده لنز که از لحاظ مرفولوژی بهم شباهت داشتند مورد استفاده قرار گرفت که در آن DNA آمیب به کمک آنزیم (EcoR1) هضم و  سپس الکتروفورز گردید.

نتایج بدست آمده از الگوی الکتروفورز آنها را به هفت گروه تقسیم نمود.

نتیجه نهائی اینکه شناسائی دقیق این سویه ها و مقایسه با سویه های استاندارد یا شناخته شده نیاز به پژوهش بیشتر در این زمینه دارد.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb