در این مطالعه که به مدت یک سال انجام گرفته است 32 گیرنده پیوند مغز استخوان بستری در بیمارستان دکتر شریعتی تهران که دارای انواع اختلالات خونی بودند به دو منظور مورد بررسی قرار گرفتند:
تعیین فلور قارچی در بدو بستری شدن 2- تشخیص موارد کلونیزاسیون و عفونت قارچی قبل و بعد از دریافت پیوند مغز استخوان .
نمونه برداری از بیماران یکبار قبل از دریافت پیوند و هر دو هفته یکبار بعد از پیوند و برحسب مورد هنگامیکه بیماران دچار علائم بالینی می شدند انجام شد. نمونه ها بوسیله آزمایش مستقیم و کشت مورد بررسی قرار گرفت. مجموعا" 719 مورد نمونه برداری از نقاط مختلف بدن و مواد بالینی بیماران صورت گرفت و نتایج زیر بدست آمد:
الف- در جریان بررسی 9 گیرنده پیوند (برای یک یا دو یار) علائم بالینی مشکوک به عفونتهای قارچی را نشان داده و دچار 15 مورد عفونت قارچی شدند. در آزمایش مستقیم و کشت ، گونه های مختلف کاندیدا در ده مورد (7/66%) ، ژئوتریکوم کاندیدیوم در یک مورد (7/6%) ، کریپتوکوکوس آلبیدوس در یک مورد و سه گونه مخمر ناشناخته جدا گردید. تمامی بیماران بجز دو نفر به درمانهای ضدقارچی جواب دادند.
ب- همچنین 9 مورد کلونیزاسیون عوامل قارچی مشاهده شد که 6 مورد آن قبل و 3 مورد بعد از عمل پیوند ایجاد شده بود. تمامی موارد با تجویز آمفوتریسین ب و نیستاتین برطرف شدند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |