از خرداد تا آبان ماه سال 1372 با همکاری اکیپ معدوم سازی سگهای ولگرد شهرداری همدان تعداد 60 قلاده سگ ولگرد در داخل و حاشیه شهر معدوم شد که پس از کالبد گشائی روده آنها خارج شده و شستشو گردید. سپس انگلهای موجود در آنها جمع آوری شده و نسبت به جدا سازی ، شمارش و تشخیص انگلهای کرمی اقدام شد.
آلودگی به انگل توکسوکارا در 31 قلاده (6/51%) از سگها مشاهده شد. شدت آلودگی به طور متوسط 6/3 کرم در هر قلاده و از یک تا 16 کرم در تغییر بود. نسبت جنسی کرمهای ماده به نر 1 به 2 بود و در مجموع 60% از کرمهای جدا شده نابالغ بودند.
با توجه به میزان بالای الودگی سگها به این انگل که عامل سندرم لارو مهاجر احشائی در انسان می باشد و نظر به اینکه الودگی به آسکاریس در این استان و حتی شهر همدان شیوع بالایی دارد و همچنین چون طریقه آلودگی انسان به هر دو انگل یکسان است ، خطر بالقوه آلودگی انسان به لارو آسکاریس سگ (توکسوکاریازیس) به شدت وجود دارد بنابراین ضروری است که پزشکان محترم بویژه متخصصین رشته های داخلی ، کودکان ، عفونی و چشم در صورت مشاهده ائوزینوفیلی بالا و پایدار ،پنومونیت ، تب طولانی ، هپاتومگالی و حتی ضایعات چشمی در کودکان ، احتمال وجود این بیماری را قویا" مدنظر داشته باشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |