دوره 20، شماره 3 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائيز 1392 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 246-240 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، selahbarzinbehnoush@yahoo.com
چکیده:   (4262 مشاهده)

مقدمه و هدف: ترمیم دندان‌های اینسایزور شیری با پوسیدگی‌های وسیع، همواره یک مشکل کلینیکی بوده است. هدف از این مطالعه، تعیین و مقایسه مقاومت به شکست دندان های قدامی شیری به شدت تخریب شده که به وسیله کوارتزفایبرپست‌ها، پست‌های ساخته شده از سیم‌های ارتودنسی و رزین کامپوزیت پست‌ها بازسازی شده‌اند، می باشد.

روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی آزمایشگاهی قسمت کرونالی تعداد27 دندان شیری قدامی ماگزیلا از mm1 بالاتر از CEJ با یک دیسک الماسی همراه با آب قطع شد. برای کلیه نمونه‌ها درمان پالپکتومی کامل انجام گردید و فضای پست با استفاده از یک فرز فیشور توربین به همراه آب به طول mm 3 آماده شد و سپس دندان‌ها به سه گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه اول در فضای پست از رزین کامپوزیت در گروه دوم از کوارتز فایبر پست و در گروه سوم از سیم 0.6 ارتودنسی که به شکل Υ خم شده بود، استفاده گردید. بیلد آپ کامپوزیتی تاج برای هر سه گروه انجام شد. نمونه‌ها در دستگاه اینسترون تحت زاویه 45 درجه قرار داده شدند و استحکام شکست آنها ثبت شد. برای تحلیل داده‌ها از تحلیل پارامتری آنالیز واریانس و آزمون کولموگراف ـ اسمیرنوف استفاده گردید.

نتایج: میانگین استحکام شکست عبارت بود از: گروه اول 72.36±248.9 N، گروه دوم N 446.7±116.4 و گروه سوم N 365.6±31.3 . استحکام شکست گروه دوم به طور معنی داری از دو گروه دیگر بالاتر بود.

نتیجه ‌نهایی: تحت شرایط مطالعه حاضر، کوارتزفایبرپست‌ها استحکام شکست بیشتری از پست‌های رزین کامپوزیتی و سیم‌های ارتودنسی Υ شکل، برای دندان‌های اینسایزور شیری به شدت تخریب شده فراهم می‌کنند.

متن کامل [PDF 396 kb]   (2001 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.