دوره 20، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1392 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 166-160 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، hazavehei@umsha.ac.ir
چکیده:   (4447 مشاهده)

مقدمه و هدف: در دهه گذشته مصرف خودسرانه دارو به صورت بی رویه ای در کشور افزایش یافته است که می تواند عوارض متعددی را در پی داشته باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین علل خوددرمانی در بین مراجعین به داروخانه های استان همدان بود.

روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود که در بهار و تابستان سال 1390 بر روی 428 نفر از مراجعین به داروخانه های استان همدان انجام گرفت. نمونه گیری به صورت طبقه بندی با انتساب متناسب در بین داروخانه های شهرهای مختلف استان همدان انجام گرفت و برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه کتبی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 16 توصیف شدند.

نتایج: داروهای مسکن (29.9%)، آنتی بیوتیک ها (20.6%) و داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی (12.6%) بیشترین مصرف جهت خوددرمانی را داشتند. استفاده قبلی از دارو و بهبودی علایم (32.2%) و تجویز نسخه مشابه از سوی پزشک (25.3%) بیشترین دلایل مصرف خودسرنه دارو از دید شرکت کنندگان در مطالعه بود.

نتیجه نهایی: با توجه به شیوع بالای مصرف خودسرانه دارو طراحی و اجرای برنامه های آموزشی به منظور افزایش درک خطر مصرف خودسرانه دارو در بین اقشار مختلف جامعه ضروری به نظر می رسد.

واژه‌های کلیدی: خود درمانی، داروخانه ها، داروها
متن کامل [PDF 162 kb]   (2858 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.