دوره 24، شماره 4 - ( مجله پزشكي باليني ابن سينا- زمستان 1396 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 344-336 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabibnejad M, Arjomandzadegan M, Alikhani M Y, Sadrnia M, Habibi G, Naseri Z. Comparison of the Effects of Hypericum perforatum extract and its Microemulsion with Aloe vera Extract on Brucella melitensis. Avicenna J Clin Med 2018; 24 (4) :336-344
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1624-fa.html
طبیب نژاد مهسا، ارجمندزادگان محمد، علیخانی محمد ‌یوسف، صدرنیا مریم، حبیبی قاسم، ناصری زهرا. مقایسه اثر عصاره گل راعی و میکروامولسیون آن با عصاره آلوئه ‌ورا بر باکتری بروسلا. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1396; 24 (4) :336-344

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1624-fa.html


1- ، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام ‌نور، ایران. ، msadrnia@yahoo.com
چکیده:   (4174 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه به‌‌دلیل بروز مقاومت‌های دارویی و توانایی باکتری‌ها در ایجاد عفونت‌های حاد، استفاده از گیاهان به‌منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی آن‌ها مطرح شده است. در این ‌راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر عصاره و میکروامولسیون تهیه‌شده از عصاره گل راعی (Hypericum perforatum) و آلوئه ‌ورا (Aloe vera) بر باکتری بروسلا صورت گرفت.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه تجربی با کمک هود در آزمایشگاه سطح 2 انجام شد. بدین‌منظور، تعداد 50 نمونه خون سرولوژی مثبت از نظر تب مالت در دستگاه BACTEC کشت داده شد و درصورت رشد، به محیط کشت بروسلا آگار در جار با اتمسفر حاوی10-5 درصد  CO2به ‌مدت 48 تا 72 ساعت منتقل گردید. درادامه، آزمایش‌های تأییدی بیوشیمیایی روی نمونه‌های رشد‌یافته اجرا شد. عصاره‌گیری به‌وسیله دستگاه رفلاکس (تقطیر) با حجم بالن 1 لیتری ومبرد 40 سانتی‌متری مارپیچ صورت گرفت. ساختار میکروامولسیونی با کمک امولسیفایرها از عصاره ساخته شد. سپس، از عصاره‌های آبی گل راعی و آلوئه ‌ورا، رقت‌های 1، 2، 4 و 8 میلی‌گرم بر لیتر تهیه گردید و خواص ضد‌میکروبی این عصاره‌ها با روش‌ دیسک دیفیوژن، پورپلیت و انتشار چاهک روی کشت خالص بروسلاهای جدا‌شده از بیماران مورد ‌ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: ارزیابی خواص ضد‌میکروبی بر سویه‌های بروسلای جدا‌شده نشان داد که میانگین قطر هاله عدم رشد در سویه‌های مورد‌ مطالعه برای غلظت 8 تا 1 میلی‌گرم بر لیتر عصاره گل راعی به‌ترتیب برابر با 2±6/36 و 3±18 میلی‌متر و برای آلوئه‌ ورا 3±7/30 و 1±18 میلی‌متر بود و هیچ‌کدام از سویه‌ها در غلظت 5/0 میلی‌گرم بر لیتر تشکیل هاله ندادند. بررسی اثر عصاره به روش انتشار چاهکی نیز نتایج مشابهی داشت؛ اما در روش پورپلیت، تأثیر عصاره‌ها بر باکتری مشاهده نشد. شایان‌ ذکر است که میکروامولسیون عصاره گل راعی به‌دلیل رقت زیاد بر سویه‌ها اثری نداشت.
نتیجه‌گیری: روش دیسک دیفیوژن زیر هود کلاس 2، بهترین روش بوده و عصاره گل ‌راعی، بیشترین تأثیر را بر بروسلا داشته است و برای مطالعات بالینی پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 727 kb]   (1515 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb