دوره 27، شماره 2 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ تابستان 1399 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 76-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Manouchehrian N, Davoudi M, Bkhshaei M H, Jiryaee N, Salehinejhad A, Faryadras M. Evaluation of Leg Wrapping with Elastic Bandage for the Prevention of Post Spinal Hypotension in Cesarean Section. Avicenna J Clin Med 2020; 27 (2) :69-76
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2049-fa.html
منوچهریان ناهید، داودی مریم، بخشایی محمدحسین، جیریایی نسرین، صالحی نژاد آزاده، فریادرس محمد. بررسی تاثیر استفاده از باند کشی در اندام‌های تحتانی در پیشگیری از وقوع هیپوتانسیون به دنبال بی‌حسی نخاعی در جراحی سزارین. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1399; 27 (2) :69-76

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2049-fa.html


1- ، feryadresmohammad@gmail.com
چکیده:   (7323 مشاهده)
سابقه و هدف : هیپوتانسیون یک عارضه شایع در جراحی سزارین با بی‌حسی نخاعی می‌باشد که برای مادر و نوزاد می‌تواند خطرناک باشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تأثیر استفاده از باند کشی در اندام‌های تحتانی در پیشگیری از وقوع هیپوتانسیون به دنبال بی‌حسی نخاعی می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه کار آزمایی بالینی آینده نگر در سال 1399 در بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد. 64 بیمار کاندید سزارین با بی‌حسی نخاعی به‌طور تصادفی در دو گروه 32 نفره با باندکشی در زمان جراحی و بدون استفاده از باندکشی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، وضعیت همودینامیک در یک ساعت اول پس از بی‌حسی نخاعی، بروز هیپوتانسیون، تهوع و استفراغ، برادیکاری، تاکیکاردی، مقدار آتروپین، افدرین مصرف‌شده، در هر دو گروه مقایسه شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارSPSS نگارش 16 تجزیه‌وتحلیل آماری گردید.
یافته‌ها:  میانگین سنی هر دو گروه بیماران تقریباً 30 سال بود(958/0 P=).  هیپوتانسیون (25 در برابر 1/78 ٪)، برادیکاردی(3/9 در برابر 6/15 ٪) و تهوع و استفراغ حین عمل (5/12 در برابر 4/59 ٪) در گروه مداخله  با اختلاف معنی‌داری کمتر از گروه کنترل بود(05/0 > (P. مقدار مصرف افدرین (1/3 ±1/4 در برابر2/13 ± 6/20 میلی‌گرم) در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود (01/0 P=). در بررسی وضعیت همودینامیک فشار سیستولیک و دیاستولیک از دقیقه 2 تا 6 و فشار متوسط شریانی از دقیقه 2 تا 10 پس از اسپاینال با تفاوت معنی‌داری  در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود (05/0 > (P. در سایر دقایق تفاوت آماری معنی‌داری ازنظر وضعیت همودینامیک نداشتند. 
نتیجه‌گیری:  یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد که بانداژ اندام تحتانی با باندکشی در جراحی سزارین با بی‌حسی نخاعی که یک روش غیرتهاجمی ارزان و در دسترس می‌باشد می‌تواند در پیشگیری از هیپوتانسیون  پس از اسپاینال  و کاهش استفاده از افدرین  مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 862 kb]   (1522 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيهوشي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb