دوره 28، شماره 1 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ بهار 1400 )                   جلد 28 شماره 1 صفحات 19-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- ، allami9@yahoo.com
چکیده:   (3143 مشاهده)
سابقه و هدف: کروناویروس 2019 (COVID-19: Coronavirus disease 2019) در اثر نارسایی تنفسی معمولاً باعث مرگ بسیاری از افراد شده و به‌کارگیری روش قرنطینه کردن موجب محروم شدن افراد از ساخت ویتامین D3 می‌گردد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط وضعیت ویتامین D3 و ریسک ابتلا به COVID-19 انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه مورد- شاهدی حاضر در بیمارستان "بوعلی سینا" قزوین طی شهریور ماه سال 1399 انجام شد. گروه مورد، بیماران مبتلا به COVID-19 مراجعه‌کننده به این مرکز بودند. گروه شاهد نیز از بین مراجعه‌کنندگان غیر مبتلا به COVID-19 انتخاب شدند. در این مطالعه سطح سرمی ویتامین D3 شرکت‌کنندگان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج ثبت گردید. داده‌های به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری تحلیل گردیدند.
یافته‌ها: گروه مورد که نتیجه آزمایش COVID-19 آنها مثبت بود، 81 نفر و گروه شاهد، 77 نفر بودند. 67 نفر از شرکت‌کنندگان در مطالعه مرد و 91 نفر زن بودند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان 40/14±80/44 سال بود. از کل بیماران مبتلا به COVID-19، 66 نفر (5/81 درصد) دچار کمبود ویتامین D3 بودند؛ در حالی که در گروه شاهد، 44 نفر (1/57 درصد) کمبود ویتامین D3 داشتند (001/0P=).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که ویتامین D3 یک عامل حفاظتی قابل قبول در مقابل بیماری COVID-19 است و کمبود آن موجب افزایش احتمال ابتلا به این بیماری خواهد شد.
متن کامل [PDF 1128 kb]   (1357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيماريهاي عفوني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.