دوره 17، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1389 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 65-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، haghighi@umsha.ac.ir
چکیده:   (5647 مشاهده)

مقدمه و هدف: برخی مطالعات نشان داده اند که 14 درصد از کاربران اینترنت، مبتلا به علائم رفتارهای وسواسی، حالت روان‌شیدایی، افسردگی و جز این‌ها هستند. همچنین در مطالعاتی به ویژگیهایی نظیر انزوای اجتماعی،عزت نفس پایین و.... اشاره شده است. این مطالعه به تعیین ارتباط میان اعتیاد به اینترنت و علائم روانپزشکی می پردازد.

روش کار: در این مطالعه توصیفی - مقطعی تعداد 120 نفر از کاربران دانشجوی شهر اصفهان به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. پرسشنامه ـ های اطلاعات دموگرافیک ،تشخیصی اعتیاد به اینترنت (YDQ) ،پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (IAT) و پرسشنامه S-CL-90-R توسط گروه نمونه تکمیل شده و در نهایت نمرات علائم روانپزشکی از روی نمرات اعتیاد به اینترنت آنان پیش بینی شد. همچنین میانگین نمرات علائم روانپزشکی در افراد معتاد به اینترنت و غیر معتاد نیز مقایسه شد. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری آنالیز کواریانس چند متغیره و رگرسیون لجستیک توسط نرم افزار SPSS 12 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

نتایج: بر اساس یافته های این مطالعه تفاوت معنی داری میان میانگین علائم روانپزشکی در تمامی خرده مقیاسهادر پرسشنامه S-CL-90-R و سه شاخص GSI,PSDI,PST در دو گروه معتاد به اینترنت و کاربر عادی وجود دارد (P<0.001). همچنین نتایج نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری بین نمرات علائم روانپزشکی (نظیر افسردگی ، اضطراب ، خودبیمارانگاری ، وسواس ، حساسیت بین فردی ، پرخاشگری، پارانویا،فوبیا و روانپریشی) و سه شاخص GSI,PSDI,PST با اعتیاد به اینترنت وجوددارد (P<0.01). همچنین اعتیاد اینترنتی با کنترل جنسیت بر علائم روانپزشکی نه گانه تاثیرگذار بود.

نتیجه نهایی: با توجه به نتایج این مطالعه جای آن دارد به پدیده اعتیاد اینترنتی به عنوان یک مشکل روانی که اغلب گریبانگیر نسل جوان و آینده ساز جامعه می باشد توجه جدی مبذول گردد و متخصصین روانپزشکی و روانشناسی که در امر بهداشت روان فعالیت می کنند لازم است تا در مورد مشکلات روانی ناشی از اعتیاد اینترنتی نظیر اضطراب ،افسردگی،پرخاشگری ،نارضایتی شغلی و تحصیلی در میان معتادان به اینترنت آگاهی داشته باشند

متن کامل [PDF 205 kb]   (3078 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.