دوره 15، شماره 3 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائيز 1387 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 51-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، Ah.talaiezadeh@ajums.ac.ir
چکیده:   (5429 مشاهده)

مقدمه و هدف: هموروئید یکی از شایعترین بیماریهای جراحی در ناحیه آنورکتال است که با درد و خونریزی و خروج توده از ناحیه آنوس خود را بروز می دهد و یکی از مهمترین دلایلی که باعث می شود بیماران از انجام جراحی خودداری نمایند ترس از درد است. کنترل درد بویژه در 24 ساعت اول بعد از عمل علاوه بر افزایش رضایت بیمار منجر به کاهش احتباس ادرار و یبوست نیز خواهد شد و کاهش درد باعث استقبال بیشتر بیماران از عمل جراحی خواهد شد. مطالعه ارائه شده بررسی تأثیر بلوک عصب پودندال بر کاهش درد بعد از هموروئیدکتومی در دو گروه بلوک شده و بلوک نشده می باشد.

روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 120 بیمار با میانگین سنی 37.7 سال که به طور اتفاقی به بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اهواز مراجعه کردند، به صورت تصادفی به دو گروه با بلوک عصبی (60 نفر) و بدون بلوک عصب (60 نفر) تقسیم شدند. در گروه اول بلوک عصب انجام شد و در گروه دوم بلوک عصب انجام نشد سپس نمرات درد 2، 6، 12 و 24 ساعت بعد از عمل با روش Mcgill visual Analog Scale در هر گروه محاسبه شد. اعداد بدست آمده با تست Chi- Square مقایسه شدند و نتایج مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان دوز استفاده شده از مسکن تزریقی نیز محاسبه و در دو گروه مقایسه شد. نتایج: میانگین نمرات درد در 2، 6، 12 و 24 ساعت بعد از عمل درگروه بلوک شده به ترتیب برابر با 2.53، 2.4، 1.91، 2.7، 2.38 بود.

نتیجه نهایی: طی این مطالعه مشخص شد که بلوک عصب پودندال باعث کاهش درد آشکاری بعد از هموروئید کتومی در ساعات اول پس از عمل می شود. علاوه بر آن مصرف مسکن نیز به علت کاهش درد بعد از عمل در موارد بلوک شده کاهش می یابد.

واژه‌های کلیدی: بلوک عصب، درد، مواد مخدر، هموروئید
متن کامل [PDF 135 kb]   (2091 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.