دوره 15، شماره 3 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائيز 1387 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 76-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، sedighi@umsha.ac.ir
چکیده:   (12011 مشاهده)

مقدمه: بیماری کاوازاکی یک واسکولیت سیستمیک حاد است که بیشتر در شیرخواران و کودکان تظاهر می یابد. التهاب و واسکولیت سیستمیک شدید باعث درگیری سیستم قلبی-عروقی ومخصوصاً صدمه به عروق کرونر می شود که شامل آنوریسم یا اتساع عروق کرونراست.هدف نهائی از درمان بیماری کاوازاکی کاهش التهاب و واسکولیت سیستمیک بلا فاصله بعد از تشخیص و بنابراین پیشگیری از صدمه به عروق کرونر و ترومبوز می باشد.

معرفی بیمار: در این گزارش یک پسر 7 ساله مبتلا به بیماری کاوازاکی با تب طول کشیده و آدنوپاتی گردنی به همراه اریتم مارژیناتوم صورت و گردن بعنوان اولین تظاهر پوستی آن معرفی می گردد.بیمار با ایمیون گلبولین داخل وریدی شش روز پس از بستری درمان گردید.

نتیجه نهایی: تقریبا هر نوع راش جلدی بجز ضایعات وزیکولر و بولوس در بیماری کاوازاکی شرح داده شده است .شایعترین تظاهرات جلدی بیماری کاوازاکی راش ماکولو پاپولر و اریتماتو می باشد اگرچه سایر موارد مثل کهیر, اریتم مولتی فرم, راش مخملکی و اریترودرمی هم گزارش شده است. تشخیص افتراقی های اریتم مارژیناتوم در کودکان محدود است .علت اصلی اریتم مارژیناتوم تب روماتیسمی حاد می باشد که البته در نواحی صورت و گردن گزارش نشده است. بروز اریتم مارژیناتوم به عنوان اولین نشانه بیماری کاوازاکی می تواند آنرا در تشخیص افتراقی های اریتم مارژیناتوم در نواحی صورت و گردن قرار دهد.

متن کامل [PDF 178 kb]   (3751 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش موردي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.