دوره 15، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1387 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 41-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Albaalbaki M, Moradi A, Davoudi M, Farhanchi A, Sanatkarfar M. Respiratory Complications during General Anesthesia in Children Exposed to Environmental Tobacco Smoke. Avicenna J Clin Med 2008; 15 (2) :36-41
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-369-fa.html
البعلبکی میسور، مرادی احمد، داودی مریم، فرهانچی افشین، صنعت کارفر مهدی. عوارض حاد تنفسی در هنگام بیهوشی در کودکانی که مواجهه غیرارادی با دود سیگار داشته اند. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1387; 15 (2) :36-41

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-369-fa.html


1- ، Albaalbaki@yahoo.com
چکیده:   (4693 مشاهده)

مقدمه و هدف: قرار گرفتن در معرض دود سیگار منجر به عوارض سوء در سیستم تنفسی بخصوص درگروه سنی کودکان می شود. این مطالعه به تعیین رابطه مشکلات و عوارض سیستم تنفسی در کودکانی که مواجهه غیر ارادی با دود سیگارداشته وتحت بیهوشی عمومی قرار گرفته اند می پردازد.

روش کار: این مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی دوسو کور بود که در آن 223 کودک که کاندید بیهوشی عمومی‌ بوده‌اند انتخاب گردیدند. 81 نفر که در معرض دود سیگار قرار داشتند در گروه مورد و 142 نفر که مواجهه غیر ارادی با دود سیگار نداشتند در گروه شاهد قرار گرفتند. عوارض تنفسی در حین و پس از بیهوشی عمومی توسط متخصص بیهوشی که از سابقه مواجهه با دود سیگار بی اطلاع بود ثبت گردید. سابقه مواجهه با دود سیگار توسط مصاحبه با والدین بیمار تهیه و ثبت گردید. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون آماری c2 آنالیز گردید.

نتایج: میانگین مواجهه غیر ارادی کودکان با دود سیگار 28.46 نخ سیگار در روز و بطور متوسط 5.64 سال بوده است. عوارض راه هوائی (شامل لارنگواسپاسم ، برونکواسپاسم ، ترشحات زیاد و نگهداری تنفس ، ویزینگ و افت اشباع اکسیژن خون شریانی) دربین کودکانی که مواجهه غیر ارادی با دود سیگارداشته اند 54.3% و د ر سایر کودکان مورد مطالعه 32.4% بوده که از نظر آماری معنی دار است (P=0.001). همچنین فراوانی عوارض حاد تنفسی در کودکان دختر در معرض دود سیگار 57.5% و در کودکان پسر در معرض دود سیگار 51.2% بود (P=0.012). عوارض حاد تنفسی در کودکان در معرض دود سیگار با مادر بیسواد در 76.7% ، مادر با تحصیلات زیر دیپلم در 46.5% و در مادر با سواد تحصیلات بالای دیپلم در 12.5% مشاهده شد (P=0.002). چنین ارتباطی بین عوارض تنفسی با سطح تحصیلات پدر هم در این مطالعه مشاهده شد (P=0.006). همچنین ارتباط معنی داری بین تعداد نخ سیگار با بروز عوارض تنفسی مشاهده شد (P<0.05).

نتیجه نهایی: نتایج نشان‌دهنده وجود رابطه بین مواجهه غیرارادی با دود سیگار و عوارض تنفسی در کودکان تحت بیهوشی عمومی می‌باشد. این رابطه در دخترها بارزتر و در کودکانی که والدین آنها از سطح تحصیلات پائین تری برخوردار بوده اند شایعتر بوده است. بنابراین مواجهه غیرارادی با دود سیگار در کودکانی که تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرند بایستی بعنوان یک ریسک فاکتور جهت پیش بینی احتمال بروز عوارض تنفسی حوالی عمل در نظر گرفته شود.

متن کامل [PDF 238 kb]   (1467 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb