دوره 15، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1387 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 31-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5705 مشاهده)

مقدمه و هدف: حدود 22% از حاملگی‌ها به حد 40 هفته یا بیشتر می‌رسند. در مطالعات متعدد بر تأثیر پروستاگلندین (PG) در بهتر کردن وضعیت سرویکس و نمره بیشاپ، و نیز کوتاه کردن مدت القاء زایمان اشاره شده است. همچنین برهنه کردن پرده‌ها (stripping) نیز به عنوان یکی از راهکارهای موثر در کاهش میزان حاملگی‌های بعد از موعد مطرح می باشد. در این مطالعه به مقایسه تاثیر این دو روش در کاهش زمان درد زایمان (لیبر) پرداخته شده است.

روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود که در آن زنان باردار شکم اول و دوم که سن بارداری 40 هفته یا بیشتر داشتند مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد نمونه در هرگروه 30 نـفر بـود که به طور تصادفی بـه 2 گـروه مساوی شامـل گروه A : برهنه کردن پرده ها و گروه B : شیاف پروستا گـلـنـدین E1(میزوپروستول) تقسیم شدند. اطلاعات حاصله با آزمون t-test مورد مقایسه قرار گرفتند.

نتایج: میانگین مدت زمان لیبر در گروه استفاده کننده از شیاف PG ( پروستا گلندین ) برابر با 8.8 ±11.8 ساعت و میانگین مدت زمان لیبر در گروه برهنه کردن پرده ها 6.8±11.9 ساعت بود . همچنین میانگین میزان تغییر نمره بیشاپ در گروه استفاده کننده از شیاف PG برابر با 1.86± 3.7 و میانگین نمره بیشاپ در گروه برهنه کردن پرده ها برابر 0.81±4 بود.

نتیجه نهایی: کارایی هر دو روش استفاده از شیاف پروستا گلندین و برهنه کردن پرده ها در کوتاه شدن زمان لیبر یکسان است و هیچ یک از دو روش برتری خاصی بر دیگری ندارد.

متن کامل [PDF 148 kb]   (2550 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.