دوره 22، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1394 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 129-136 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، daryanoosh@shirazu.ac.ir
چکیده:   (1924 مشاهده)
مقدمه و هدف: آدیپونکتین و لپتین دو هورمون پپتیدی تنظیم کننده تعادل انرژی هستند. از این رو هدف از این مطالعه شناسایی سازوکارهای احتمالی اثر اسیدهای چرب امگا 3 و تمرین هوازی بر تعادل این دو هورمون می باشد.
روش کار: در این مطالعه، 60 دختر سالم غیر ورزشکار با میانگین سنی 89/1±4/ 23 سال و وزنی 85/5±45/60 کیلوگرم به طور تصادفی به چهار گروه تمرین، امگا 3، تمرین+ امگا 3 و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات تخصصی بسکتبال بود که 3 جلسه در هفته و به مدت 90 دقیقه انجام گرفت. در طول 12 هفته تمرین، هر شب یک عدد کپسول خوراکی امگا 3 به دو گروه امگا 3+ تمرین و امگا 3 خورانده می شد. نمونه های خونی از ورید بازویی گرفته شد. برای تجزیه‏ و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و جهت تعیین رابطه از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. 
نتایج: تفاوت معناداری در سطوح سرمی آدیپونکتین، لپتین سرم و ترشح انسولین درگروه های تمرین، امگا 3 و تمرین+ امگا3 مشاهده شد. از طرفی مشخص گردید همبستگی معناداری بین تغییرات سطوح سرمی آدیپونکتین، لپتین سرم و ترشح انسولین در هیچ یک از گروه‌ها وجود ندارد. 
نتیجه نهایی: به‏نظر ‏می‌رسد مصرف اسید چرب امگا 3 همراه با فعالیت ورزشی سوخت و ساز چربی‌ها را تشدید می‌کند و منجر به تنظیم ترشح مفید هورمون‌های آدیپونکتین و لپتین می‌شود.
متن کامل [PDF 160 kb]   (2214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي