دوره 14، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1386 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 72-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshanfar A, Khorshidi H R, Ghaleiha A. A Plastic Bottle in Rectosigmoid. Avicenna J Clin Med 2007; 14 (2) :69-72
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-437-fa.html
درخشانفر امیر، خورشیدی حمیدرضا، قلعه ایها علی. گزارش یک مورد بطری پلاستیکی در رکتوسیگموئید. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1386; 14 (2) :69-72

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-437-fa.html


1- ، khorshidi_h2007@yahoo.com
چکیده:   (11193 مشاهده)

مقدمه: ارزیابی و درمان اجسام خارجی در رکتوم نیازمند معاینه و شرح حال دقیق می باشد. موارد بیماری که در اثر فروبردن اجسام خارجی بداخل رکتوم و رکتوسیگموئید گزارش شده است اغلب بعلت ، تجاوزات جنسی ، اقدام شخصی جهت ارضاء جنسی و فرورفتن اتفاقی بوده است.

معرفی بیمار: در این گزارش بیماری 49 ساله مذکر معرفی میگردد که بعلت فرو بردن یک بطری پلاستیکی جهت ارضاء جنسی و گیر کردن آن در رکتوسیگموئید به بخش اورژانس مراجعه نموده بود. در معاینه توشه رکتال بطری و جسم خارجی لمس نگردید و در لمس شکم ناحیه هیپوگاستریک ترجیحاً چپ تندرنس ملموس بود و در گرافی شکم ، تصویر بطری پلاستیکی در رکتوسیگموئید و رویت هوا داخل آن و قالب بطری تشخیص داده شد. تلاش جهت خارج کردن آن از طریق مقعد بعلت بالا بودن و بزرگ بودن بطری مقدور نشد و رکتوسیگموئیدوسکوپی موفق نبوده و صرفاً در نواحی فوقانی رکتوم هیپرمی شدید مخاطی مشهود و درناحیه سیگموئید کف بطری مشاهده شد. لذا بیمار لاپاراتومی شده و بطری از طریق سیگموئید و برش بر روی آن خارج گردید. نتیجه نهائی: در موارد جسم گیر کرده در رکتوم اجسام اغلب با کمک وسایل و از طریق مقعد خارج می شوند. در موارد نادر و اجسام گیر کرده بزرگ در نواحی فوقانی رکتوم و رکتوسیگموئید خصوصاً اگر ماهیت اجسام فوق سخت و انعطاف اندکی داشته باشند و قدرت مانور جراح با وسایل جهت خروج آنها اندک و یا مقدور نباشد و احتمال نکروز مخاطی نیز برود ، از نظر درمانی معضل بوده و نیاز به لاپاراتومی جهت خروج آنها لازم می شود.

واژه‌های کلیدی: اجسام خارجی، جراحی، راست روده
متن کامل [PDF 138 kb]   (15067 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش موردي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb