دوره 14، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1386 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 16-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، mtgoodarzi@yahoo.com
چکیده:   (3790 مشاهده)

مقدمه و هدف: آدیپونکتین یکی از آدیپوسیتوکین ها می باشد و از بافت چربی ترشح می شود، اخیراً مشخص شده است که نقش مهمی در هیپرگلیسمیا و مکانیسم های التهابی دارد. مکانیسم هایی که می توانند ارتباط بین آدیپونکتین و مقاومت انسولین را توضیح دهند ، هنوز مبهم باقی مانده اند هدف از این مطالعه مقایسه میزان آدیپونکتین HbA1c ،CRP در زنان دیابتی و سالم و تعیین ارتباط بین آدیپونکتین با CRP و HbA1c در دو گروه مورد مطالعه بود.

روش کار: این مطالعه موردی شاهدی برای ارزیابی غلظت آدیپونکتین در دو گروه از زنان دیابتی و سالم انجام شد. غلظت آدیپونکتین و CRP سرم با روش ELISA در زنان دیابتی (28=n) و زنان سالم (42=n) اندازه گیری گردید. با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط بین آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: بعد از تطبیق دادن سن و BMI در دو گروه میزان آدیپونکتین در زنان دیابتی کمتر از زنان سالم بود ( 1.42 ± 7.29 در مقابل 1.93 ± 10.29  µg/ml ) و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P<0.01). همچنین ارتباط معکوس و معنی داری بین آدیپونکتین با CRP (r=-0.43 , p= 0.022) و با HbA1c (r=-0.47 , p=0.032) مشاهده شد.

نتیجه نهایی: اطلاعات بدست آمده از این مطالعه کاهش سطح سرمی آدیپونکنین را در افراد دیابتی نوع 2 مشخص می کند. همچنین یافته ها بیانگر خصوصیات ضد دیابتی و ضد التهابی آدیپونکتین می باشد.

متن کامل [PDF 269 kb]   (2670 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.