دوره 13، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1385 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 60-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، k_khushabi@yahoo.com
چکیده:   (3950 مشاهده)

مقدمه و هدف : با توجه به اهمیت اختلالات فراگیر رشد در کودکان و نیز افزایش شیوع آن در مراجعات کلینیکی در سالهای اخیر و از آنجا که پژوهش در باب میزان پراکندگی و همچنین میزان شیوع این اختلالات در کشورمان صورت نگرفته است ، در این مطالعه به تعیین میزان شیوع این اختلالات در نمونه­ای ازکودکان مراجعه کننده به مراکز درمانی و توانبخشی با توجه به متغیر جنسیت پرداخته می‌شود.

روش کار:  آزمودنیهای پژوهش توصیفی حاضر را 248 کودک مراجعه کننده به سه مرکز درمانی و توانبخشی تشکیل می دهند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند و تشخیص اختلالات فراگیر رشد را براساس ملاکهای DSM-IV اخذ کرده اند. داده های پژوهش با کمک روشهای آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

نتایج: اختلال اتیستیک شایعترین اختلال در مقوله اختلالات فراگیر رشد می باشد. در این چهارچوب اختلال اتیستیک (نسبت 4/1 به 1) و اختلال آسپرگر ( نسبت 3 به 1) و اختلال فروپاشنده دوران کودکی در پسران شایعتر از دختران می باشد. اختلال رت فقط در دختران ملاحظه شد و اختلالات فراگیر رشد که به گونه دیگر مشخص نشده اند (NOS) به طور مساوی در هر دو جنس وجود دارد.

نتیجه نهایی: اختلالات فراگیر رشد در پسران 4 برابر شایعتر از دختران می باشد که با پژوهشهای قبلی در این زمینه هماهنگی و انطباق دارد.

متن کامل [PDF 191 kb]   (11481 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.