دوره 10، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1382 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 47-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1638 مشاهده)

 دیابت ملیتوس یکی از شایعترین بیماریها در جوامع بشری است که مقابله با عوارض ناشی از آن هزینه هنگفتی را به سیستم درمانی تحمیل می نماید. مهمترین و شاخص ترین علامت کلینیکی آن افزایش قند خون می باشد که منجر به گلیکه شدن پروتئینهای مختلف بدن می گردد که این امر باعث تغییر ماهیت ، ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها می شود. یکی از راههای احتمالی درمان دیابت ملیتوس، کاهش یا مهار این واکنش است. بنظر می رسد که استفاده از افزودنیهای غذایی مانند زردچوبه ، هل و زنجبیل در این راه مفید و موثر باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تأثیر ترکیبات فوق بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین بصورت in vitro می باشد.

          بدین منظور در حضور غلظتهای مختلف هریک از این ترکیبات ، واکنش گلیکه شدن آلبومین بصورت in vitro انجام شد و با روش تیوباربیتوریک اسید مورد سنجش قرار گرفت.

          نتایج حاصل نشان داد که افزودنیهای مورد مطالعه در غلظتهای سه گانه g/dl 1 ،g/dl 0.2 و g/dl 0.1 دارای اثر مهاری بر واکنش گلیکه شدن آلبومین می باشند و در این میان ، زنجبیل در غلظت g/dl 1 دارای بیشترین مهار بود (78 درصد). ترتیب اثرات ترکیبات فوق ، بدین صورت است: زردچوبه > هل > زنجبیل

         نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبات فوق باعث کاهش واکنش گلیکاسیون آلبومین می گردند.

متن کامل [PDF 192 kb]   (633 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص ها