دوره 10، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1382 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 54-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5526 مشاهده)

 امروزه در جهان میلیونها کودک از رشد مطلوب برخوردار نیستند . بدین منظور مطالعه ای جهت تعیین روند رشد کودکان زیر 6 سال شهر همدان انجام گردید و ضمن بررسی این روند به مقایسه و سنجش تفاوت رشد کودکان با منحنی استاندارد  NCHSپرداخته شد.

          این پژوهش یک مطالعه مقطعی می باشد که واحدهای مورد پژوهش شامل 1700 کودک در سنین صفر ، 1 ، 3 ، 6 ، 9 و 12 ماهه ، 1.5 ، 2 ، 2.5 ، 3 ، 3.5 ، 4 ، 4.5 ، 5 و 6 ساله بوده است. معیار انتخاب کودکان سلامت کامل جسمی و نداشتن عقب ماندگی ذهنی واضح و آشکار بود .

          نتایج بدست آمده نشان داد که صدک پنجاهم اندازه وزن پسران و دختران تا 4 و 6 ماهگی نسبت به منحنی استاندارد افزایش یافته و سپس بتدریج با افزایش سن تا 6 سالگی کاهش وزن نسبت به صدک پنجاهم منحنی استاندارد مشاهده می شود . که این کاهش وزن در سنین حدود 18 و 24 ماهگی به پنجمین صدک استاندارد نزدیک شده است . همچنین صدک پنجاهم اندازه قد کودکان از 9 ماهگی تا 6 سالگی نسبت به منحنی استاندارد کاهش یافته است و صدک پنجاهم اندازه دور سر کودکان از 18 ماهگی تا 6 سالگی به بعد بطور یکنواخت نسبت به منحنی استاندارد کاهش جزئی نشان می دهد.

          نتایج کلی بیانگر آن است که تا 6 -4 ماهگی شیر مادر به تنهائی برای تغذیه کودکان کافی است و تمام نیازهای تغذیه ای او را برآورده می سازد ولی عدم آگاهی مادران در مورد تهیه غذای کمکی و زمان شروع آن و همچنین الگوی نامناسب غذا در زمان از شیر گیری موجب کاهش رشد کودکان شده است .

واژه‌های کلیدی: رشد کودک ـ روند، قد بدن، وزن بدن
متن کامل [PDF 277 kb]   (2227 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.