دوره 10، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1382 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 38-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi Bahar S H, Minaee M A. Results of PCNL Without Flouroscopy for Renal and Upper Ureteral Stone in Ekbatan Hospital of Hamadan. Avicenna J Clin Med 2003; 10 (1) :35-38
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-683-fa.html
موسوی بهار سید حبیب الله، مینایی محمدعلی. بررسی نتایج درمان سنگهای کلیه و حالب فوقانی بروش PCNL بدون استفاده از فلوروسکوپ در بیمارستان اکباتان همدان. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1382; 10 (1) :35-38

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-683-fa.html


چکیده:   (3914 مشاهده)

     برآورد میشود که حدود 2 تا 3 درصد از افراد جامعه مبتلا به سنگ مجاری ادراری میباشند. برای پیشگیری و درمان طبی این بیماران کار اساسی نمیتوان انجام داد ولی روشهای جراحی ساده و راحت برای خارج کردن سنگ ابداع شده است. روش جراحی (Percutaneous Nephro Lithotripsy)PCNL از آن جمله میباشد که برای سنگ های کلیه و حالب فوقانی کاربرد دارد.

          بیمارانی که بعلت سنگ کلیه یا حالب فوقانی کاندید جراحی باز بودند تحت عمل جراحی PCNL بدون استفاده از فلوروسکوپ قرار گرفتند. به این ترتیب که پس از بیهوشی بیمار در پوزیشن پرون قرار گرفته و بر اساس محاسبات ذهنی و توجه به IVP و سونوگرافی از محل مناسب اقدام به پونکسیون کلیه می شد و مراحل دیلاتاسیون انجام و شیت آمپلاتز فیکس شده و بقیه کار با نفروسکوپ ادامه می یافت.

          در طی مدت یکسال تعداد 62 بیمار تحت عمل جراحی بروش فوق قرار گرفتند. در سه مورد موفق به دستیابی به سیستم نشدیم (عدم موفقیت دستیابی به سیستم 4.8 درصد) . در بقیه موارد عمل جراحی با موفقیت انجام شد و سنگ های بیماران خارج گردید. سن بیماران 5 تا 71 سال و متوسط آن 38.5 سال بود. در دو مورد از دو مسیر و در 9 بیمار از مسیر بین دنده ای استفاده شد. بطور کلی عدم موفقیت 4.8 % و موفقیت کامل 87.1 % و موفقیت نسبی 8.1 % بود (میزان موفقیت دستیابی به سیستم 95.2 درصد).

          در صورت عدم دسترسی به امکانات فلوروسکوپی میتوان با تکیه بر مهارت و تجربه قبلی تعداد بسیاری از بیماران را بروش فوق درمان کرد و حتی در صورت دسترسی به فلوروسکوپ نیز از کمترین مقدار اشعه استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: سنگ شکنی، سنگ کلیه، کلیه شکافی
متن کامل [PDF 165 kb]   (3385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb