دوره 9، شماره 3 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پاییز 1381 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4299 مشاهده)

   بیماری سل یکی از بیماریهای کهنه و قدیمی بشر است که علی رغم کشف عامل  آن و تهیه واکسن و داروهای موثری چون ایزونیازید ، ریفامپین و غیره هنوز یکی از معضلات بهداشتی است. در این مطالعه فعالیت ضدمیکروبی عصاره کلروفرمی سیر (آلیسین) بر روی سویه‌های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مورد بررسی قرار گرفت.

          به همین منظور از سویه استاندارد H37RV و جدایه‌های بیماران ریوی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سل و بیماریهای ریوی مسیح دانشوری تهران (سویه حساس به چهار دارو- سویه مقاوم به چهار دارو- سویه مقاوم به دو دارو و سویه مقاوم به یک دارو ) استفاده شد. فعالیت ضد میکروبی در شرایط آزمایشگاهی به روش بررسی حداقل غلظت بازدارندگی عصاره کلروفرمی سیر بر روی مایکوباکتریوم‌های مورد آزمایش سنجیده شد.

          نتایج حاکی از آن بود که رقت 1:128 یا غلظت 1  mg/ml عصاره کلروفرمی سیر در محیط میدل بروک 7H10 آگار از رشد جدایه‌های مورد آزمایش و سویه استاندارد جلوگیری می کند.

          نتیجه نهائی اینکه عصاره کلروفرمی سیر بر روی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس اثر مهاری دارد. بدیهی است با توجه به روند روزافزون مقاومت دارویی و ایجاد سویه‌های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مقاوم به دارو پیدایش داروی جدید ضد سل ، می‌تواند گامی مثبت در جهت مهار این بیماری باشد که مستلزم تحقیقات بیشتر در شرایط invivo است..

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.