دوره 9، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1381 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3633 مشاهده)

          بسیاری از گیاهان به علت داشتن روغن فرار نقش بزرگی در دارو سازی ، صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی ایفا می نمایند. مطالعات زیادی روی گونه های مختلف گیاهی و تاثیر اسانس یا عصاره های آنها روی میکروارگانیسمها انجام شده است. در این مطالعه تاثیر ضد باکتریایی اسانس تیموس ((Thymus x-porlock  ایران (آویشن) بر روی E.coli و S. aureus به عنوان دو پاتوژن و خاصیت ضد میکروبی آن با آمپیسیلین مقایسه می شود.

          اسانس تیموس با روش تقطیر با بخار استخراج و تاثیر ضد میکربی آن با روش دیسک پلیت در رقتهای
مختلف و در چهار مرحله متفاوت زمانی مطالعه شد. روغنهای فرار موثر در رقتهای مختلف در برابر سه رقت مختلف سوسپانسیون باکتریال قرار گرفتند تا MBC  و  MIC آنها تعیین گردند.

          اسانس تیمــــوس در رقت باکتریسیدال 16/1 هاله توقف رشـــد E . coli را به قطر 17 میلی متر و در رقت باکتریسیدال 8/1 هاله توقف رشد S.aureus  را به قطر 22 میلی متر ایجاد کرد. رقتهای فوق تا دو ماه پس از
اسانس گیری کیفیت  ضد میکربی خود را نشان دادند که در غلظتهای بالاتر به مدتهای مدیدی قابل نگهداری و فعالیت هستند. تاثیر ضد میکربی آمپیسیلین  نیز در رقتهای مختلف با همان روشهای فوق بررسی و نتایج مقایسه شدند. آمپیسیلین در رقت باکتریسیدال mg/ml4 با قطـــر 11 میلی متری هاله توقف رشد در خصوص E . coli و در رقت mg/ml6 با قطر 23 میلیمتری در خصوص S.aureus  خاصیت میکرب کشی دارد.

          اسانس تیموس قدرت ضد باکتریایی بسیار خوبی داشته ودر  مدت کوتاه  بهترین تاثیر خود را نشان می دهد.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.