یکی از عوامل خطرساز آترواسکروز و همچنین استروک ایسکمیک ، افزایش چربیهای خون است. مطالعات متعددی در مورد تغییرات کلسترول ، تری گلیسیرید ، LDL وHDL در استروک ایسکمیک صورت گرفته است در این تحقیق تغییرات این متغیرها بر اساس سن، جنس و رابطه آنها با بقیه عوامل خطرساز مورد مطالعه قرار گرفته است. این مطالعه به این سؤال پاسخ میدهد که آیا بیماران ایرانی با توجه به رژیم غذایی ، سن و جنس و فرهنگ خاص خود میتوانند با بیماران کشورهای دیگر تفاوتی داشته باشند یا خیر ؟ هدف از این مطالعه بررسی تغییرات تری گلیسیرید و کلسترول(HDL,LDL)در بیماران با استروک ایسکمیک بستری دربخش نورولوژی در طول یکسال (79-1378)است.
در این مطالعه نوع تحقیق توصیفی مقطعی است و حجم نمونه 115 نفر از بیماران سکته مغزی ایسکمیک بستری در بخش اعصاب بیمارستان سینا همدان انتخاب شده است. پس از تائید تشخیص، نمونه خون به آزمایشگاه ارسال و نتایج وارد فرم تحقیقاتی شده است و نهایتا" نتایج با نرم افزار EPI6 آنالیز شده است. کلسترول و تری گلیسیرید زیر 200 میلی گرم در دسی لیتر و LDL زیر 130 میلی گرم در دسی لیتر و HDL بالای 35 میلی گرم در دسی لیتر طبیعی و مخالف آن غیر طبیعی محسوب شده است.
از بیماران مطالعه شده 54% مرد و 46% زن بودند. اکثریت ساکن شهر و حدود نیمی از بیماران با همی پلژی مراجعه کردهاند. حدود 58% افزایش کلسترول ، 49% افزایش LDL و 60% کاهش HDL را نشان دادند. در این مطالعه مشخص گردید که در سنین 68 تا 70 سالگی بیشترین افزایش کلسترول و LDL دیده میشود و این تغییرات در زنان بیشتر از مردان و در بیماران با پر فشاری خون بیشتر دیده میشود. در این مطالعه مشخص شدکه کلسترول ،LDL وHDL در بیماران با سکته مغزی ایسکمیک تغییرات معنی داری دارد(p< 0.05 ).
به طور کلی در جامعه مورد بررسی ، پرفشاری خون و هیپرلیپیدمی به صورت افزایش کلسترول LDL و کاهش HDL به عنوان عوامل خطرساز اصلی سکته مغزی ایسکمیک میباشند و تری گلیسیرید نقش چندانی ندارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |