جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای متینی

محمد فلاح، محمد متینی، حشمت االله طاهرخانی، صغری ربیعی، مهرداد حاجیلوئی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار ۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه و هدف : توکسوپلاسموز از شایع ترین عفونتهای انگلی در انسان و حیوانات خونگرم می باشد که در بالغین سالم از نظر ایمنی عفونت مزمن، در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی بیماری کشنده ودر زنان باردار, ‏سقط یا اختلالات مادرزادی در جنین ایجاد می نماید. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع توکسوپلاسموز در زنان باردار شکم اول در شهر همدان برای برآورد بار مشکل و اهمیت بهداشتی این آلودگی در گروه در معرض خطر می باشد.

روش کار : این تحقیق یک مطالعه توصیفی مقطعی است. با نمونه برداری خوشه ای تصادفی ۵۷۶ نفر از مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی انتخاب شدند. پس از ثبت اطلاعات در پرسشنامه و تهیه نمونه خون از این افراد آنتی بادی توتال علیه توکسوپلاسما گوندی در سرم آنها با روش IFA مورد آزمایش قرار گرفت و عیار ۱:۲۰ و بالاتر به عنوان مثبت و حد آلودگی به توکسوپلاسموز تعیین گردید. همچنین تحلیل یافته ها به وسیله آمار توصیفی و آزمون مجذور کای صورت گرفت.

نتایج : در این مطالعه شیوع توکسوپلاسموز ۳۳,۵% تعیین گردید بیشترین و کمترین میزان شیوع به ترتیب در افراد بی سواد (۶۱,۵%) و افراد دیپلمه (۲۸.۴%) دیده شد و رابطه معنی داری بین شیوع آلودگی و سن ، نحوه مصرف گوشت ، استفاده از گوشت تازه در تهیه کباب و میزان مصرف سبزیجات خام مشاهده گردید P<۰,۰۵)).  در صورتی که رابطه معنی داری بین شیوع آلودگی و تحصیلات ، تماس با گربه و گوشت خام ، طریقه شستشوی سبزیجات و مصرف شیر خام و تخم مرغ نیم پز مشاهده نگردید.

نتیجه نهائی : این مطالعه نشان داد میزان آلودگی به توکسوپلاسما در این ناحیه پایین تر از بخش های شمالی کشور و بالاتر از بخش های مرکزی و جنوبی است. با توجه به نتایج به دست آمده, راه آلودگی در افراد تحت مطالعه احتمالا خوردن کیست نسجی و اووسیست به ترتیب از طریق مصرف گوشت نیم پز و سبزیجات خام می باشد. با توجه به شیوع نسبتا بالای آلودگی و اهمیت توکسوپلاسموزدر زنان باردار و افراد دچار نقص سیستم ایمنی، می توان با آموزش بهداشت و افزایش سطح آکاهی های افراد و اقدامات کنترلی دیگر از ایجاد آلودگی و عوارض آن کاست.


محمد فلاح، محمد متینی، عشرت بیگم کیا، ایرج موبدی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائيز ۱۳۸۹ )
چکیده

مقدمه و هدف: بیماریهای انگلی مشترک انسان و دام طیف وسیعی از بیماریهای زئونوز را شامل می شوند که از مهم ترین آنها می توان کیست هیداتید، ترماتودهای کبدی و سارکوسیستیس را نام برد که از نظر بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت فراوان می باشند. هدف این مطالعه بررسی شیوع آلودگی انگل های فوق در دامهای کشتار شده در کشتارگاه صنعتی همدان ، تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک این انگل ها در منطقه و برآورد بار مشکل از نظر بهداشت و سلامت انسان می باشد.

روش کار: این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی با نمونه برداری ساده بر روی ۳۵۰۰ راس دام کشتار شده شامل ۲۵۹۰ راس گوسفند ، ۴۲۰راس گاو و ۴۹۰ راس بز با استفاده از روش مشاهده ماکروسکوپی و میکروسکوپی (در موارد مشکوک سارکوسیستیس) و پرسشنامه ، انجام گرفت. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و توسط آمار توصیفی و آزمون مجذور کای صورت پذیرفت.

نتایج: در این مطالعه شیوع آلودگی به کیست هیداتید ۱۲,۳% ، فاسیولا ۴.۹% ، دیکروسلیوم دندریتیکوم ۶.۵% و سارکوسیستیس ۵.۵% بدست آمد. بیشترین میزان آلودگی به کیست هیداتید و فاسیولا در گاو ( به ترتیب ۱۶.۲% و ۹.۵% ) و بیشترین میزان آلودگی به دیکروسلیوم دندریتیکوم و سارکوسیستیس در گوسفند (۶.۹%) تعیین گردید. آلودگی ریه به کیست هیداتید (۴۱.۲%) بیش از آلودگی کبد (۳۶.۶%) و آلودگی همزمان کبد وریه (۲۲.۲%) بدست آمد. همچنین آلودگی به کیست های ماکروسکوپی سارکوسیستیس در گاو مشاهده نگردید. در این مطالعه شیوع آلودگی در دامهای مسن تر نیز بیش از دامهای جوانتر بود (P<۰.۰۵).

نتیجه نهایی: این مطالعه نشان می دهد که شیوع آلودگی به انگلهای فوق نسبتاً بالا می باشد که این مسئله علاوه بر تحمیل زیانهای اقتصادی ناشی از تلفات دام و ضبط لاشه یا اندامهای آلوده و همچنین کاهش تولیدات دامی ، نشان دهنده وجود زمینه خطرات بهداشتی برای ساکنین منطقه می باشد که با توجه به چرخه زندگی و انتقال این انگل ها اقدامات بهداشتی و کنترلی فراگیرتر و جامعی را طلب می نماید.


فاطمه پرندین، فریبا فیضی، امیرحسین مقصود، محمد متینی، ارسطو روشن، محمد فلاح،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان- پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: سارکوسیستیس دارای ۱۳۰ گونه هتروگزنوز، با چرخه و بیماریزائی متفاوت است. گونه های بیماریزای سارکوسیستیس برای انسان سارکوسیستیس هومینیس و سارکوسیستیس سویی هومینیس است که در آنها انسان بعنوان میزبان قطعی و گاو و خوک بعنوان میزبان واسط عمل می کنند. عفونت از نظر بهداشتی و اقتصادی ضررهای زیادی به انسان و حیوان وارد می کند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان آلودگی به سارکوسیست در گوشت گاو و گوسفند با روش های ماکروسکوپی و هضمی در دامهای کشتاری همدان در سال ۱۳۹۳ بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی لاشه ۳۲۴ راس گاو و ۳۳۴ راس گوسفند که در کشتارگاه صنعتی همدان ذبح شده بودند با روش های ماکروسکوپی و هضمی مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله اول مری، ران، دیافراگم، عضله بین دنده ای، زبان و قلب دام های ذبح شده بطور ماکروسکوپی(چشمی) از نظر وجود کیست سارکوسیستیس بازرسی و در مرحله دوم همین اندام ها با روش هضمی و رنگ آمیزی و به کمک میکروسکوپ بررسی شد.
نتایج: از تعداد ۳۲۴ راس گاو مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، هیچ اندامی حاوی کیست ماکروسکوپی نبود، ولی در بررسی میکروسکوپی (هضمی) صددرصد اندام ها آلوده به برادی زوئیت بودند. از تعداد ۳۳۴ راس گوسفند مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، وجود کیست در دیافراگم ۴۹/۲۹ درصد و در مری ۳۴/۴۸ درصد ولی در بررسی میکروسکوپی صددرصد اندام ها آلوده بودند. 
نتیجه نهایی: نتایج نشان می دهد روش هضمی حساس ترین روش برای تشخیص سارکوسیستیس در گوشت دام است. در این منطقه صددرصد دامها با این روش آلوده تشخیص داده شدند. با توجه به شیوع بالای آلودگی سارکوسیستیس و میکروسکوپی بودن اکثریت کیست ها، باید بدون توجه به نتیجه بازرسی ظاهری، نسبت به پخت کامل گوشت اقدام نمود.

محمد متینی، خرامان گلمرادی، امیرحسین مقصود، محمد فلاح،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائیز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: تریکومونیازیس یکی از شایع‌ترین عفونت‌های غیر ویروسی منتقل‌شونده از طریق جنسی است که به‌وسیله تک‌یاخته‌ای به نام تریکوموناس واژینالیس ایجاد می‌گردد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع این عفونت و همچنین تعیین میزان حساسیت دارویی انگل‌های جدا‌شده از افراد آلوده به مترونیدازول بود.  

روش کار: این مطالعه توصیفی بر روی ۶۷۰ نفر از زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی‌‌درمانی در شهر قروه واقع در استان کردستان، در سال ۱۳۹۴ انجام گرفت.  جهت تشخیص تریکومونیازیس از روش گسترش مرطوب و کشت در محیط دورسه استفاده گردید. آزمون حساسیت دارویی انگل‌های جدا‌شده در محیط برون‌تنی و بعد از دست‌یابی به کشت خالص انگل در محیط دیاموند و در شرایط هوازی انجام گردید.  

نتایج: از ۶۷۰ نمونه مورد آزمایش هشت نمونه (۲/۱%) با روش کشت و چهار نمونه (۶/۰%) با روش گسترش مرطوب ازنظر وجود تریکوموناس واژینالیس مثبت گردیدند. پنجاه‌درصد افراد مبتلابه تریکومونیازیس در محدوده سنی ۳۵ تا ۴۴ سال و در گروه افراد بی‌سواد قرار داشتند (۰۵/۰P<). علائم بالینی مشاهده‌شده در افراد آلوده عبارت بود از ترشح واژن، درد در ناحیه زیر شکم، خارش، سوزش، مقاربت دردناک و ترشح زرد مایل به سبز. همه انگل‌های جداشده نسبت به مترونیدازول حساس بوده و میانگین  و انحراف استاندارد  حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) آن‌ها برابر ۸۵/۰ ±  ۹/۱ میکروگرم در میلی‌لیتر تعیین گردید.        

نتیجه‌ نهایی: اگرچه تریکومونیازیس در جمعیت موردمطالعه شیوع نسبتاً پائینی دارد اما با توجه به اهمیت بیماری‌های منتقل‌شونده از راه جنسی، لزوم ارائه و اجرای راهکارهای بهداشتی و همچنین اقدام درزمینهٔ افزایش سطح آگاهی‌های افراد جامعه به‌منظور کنترل و پیشگیری از این عفونت‌ها ضروری به نظر می‌رسد. 


خدیجه رحمتی، امیرحسین مقصود، محمد متینی، موسی متولی حقی، نازنین فلاح، محمد فلاح،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائیز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: کرم‌های روده‌ای سگ‌ها تهدیدی جدی برای سلامت انسان بوده و ممکن است بیماریهای خطرناکی مثل هیداتیدوزیس و لارو مهاجر احشایی را ایجاد نمایند و می‌توانند عوارض شدیدی برای انسان بوجود بیاورند. هدف از مطالعه حاضر تعیین انواع انگل‌های کرمی روده‌ای سگهای ولگرد شهر همدان و میزان آلودگی آنها است.

روش‌کار: در این مطالعه مقطعی ۱۰۳ قلاده سگ ولگرد از داخل و حومه شهر در سال ۱۳۹۴ بررسی شد. پس از کالبدگشایی، محتویات روده آن‌ها بصورت ماکروسکپی ازنظر کرم‌های انگلی مورد بررسی قرار گرفت. پس از شستشو با سالین و شناسایی کرمها برحسب نماتود، سستد یا آکانتوسفالا، بعد از رنگ آمیزی با کارمن اسید، آبگیری وشفاف سازی، سستدها مونت شدند. نماتودها در اتانول ۷۰% به اضافه گلیسیرین قرار داده شده و با لاکتوفنل شفاف شدند. سپس میزان آلودگی به انگل‌های مختلف برحسب خصوصیات اپیدمیولوژیک تعیین گردید.

یافته ها: یافته‌ها نشان داد ۷۴ سگ (۸/۷۱%) حداقل به یک نوع کرم انگلی روده آلوده بودند. انگل‌های کرمی جدا شده شامل: اکینوکوکوس گرانولوزوس ۹/۳۷ درصد،‌ تنیاهیداتیژنا ۳/۲۴ درصد، تنیااویس ۹/۱ درصد، تنیامولتی‌سپس ۹/۲ درصد، مزوسستوئیدس‌لینه‌آتوس ۹/۴ درصد، دیپیلیدیوم‌کانینوم ۵/۵۱ درصد،‌ توکسوکارا کنیس ۴/۱۹، آکانتوسفال ۸/۵ درصدبود. ارتباط معناداری بین سن سگ‌ها و آلودگی با انگل‌های کرمی وجود داشت (۰۵/۰P <). آلودگی به انگل‌های کرمی در سگ‌های پیر بیشتر بود. بین میزان آلودگی و جنسیت سگ‌ها و فصل نمونه‌گیری رابطه معناداری وجود نداشت (۰۵/۰P >).

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد شیوع انگل‌های کرمی بخصوص زئونوز (حداقل ۶ نوع از این کرم‌ها) در سگ‌های ولگرد شهر همدان بالاست. این انگل‌ها از جنبه‌های بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت هستند. برنامه‌ریزی مراجع ذیربط برای کنترل سگ‌های ولگرد امری ضروری به نظر می‌رسد.


کبری پیری، امیرحسین مقصود، محمد متینی، محمد فلاح،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: فاسیولا جزء انگلهای زئونوز میباشد. با توجه به اهمیت بهداشتی و اقتصادی فاسیولا، آگاهی از وضعیت انتشار گونهها در مناطق آندمیک برای برنامههای کنترلی ضروری به نظر میرسد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین شیوع و شدت آلودگی به انگل فاسیولا در دامهای کشتار شده در کشتارگاه همدان انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال ۱۳۹۴ بر روی ۱۳۶۰۷ دام کشتار شده در کشتارگاه همدان انجام شد. کبد دامهای ذبح شده (گاو، گوسفند و بز) از نظر فاسیولا بازرسی و کبدهای آلوده به آزمایشگاه انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی همدان منتقل شد. در پایان شیوع و شدت آلودگی با شمارش کرمهای هر کبد محاسبه گردید و نتایج به دست با استفاده از نرم افزار SPSS و روشهای آماری توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: از ۱۳۶۰۷ دام ذبح شده، ۱۰۸۴۶ رأس گوسفند، ۹۹۵ رأس گاو و ۱۷۶۶ رأس بز بودند. میزان شیوع کلی فاسیولا ۷۴/۰% بدست آمد. میزان آلودگی در گاو ۵/۱%، گوسفند ۵/۰% و بز ۴/۱% بود. شدت آلودگی کبد گاو، گوسفند و بز به ترتیب ۱۳/۲۶ ± ۰۷/۲۲، ۲۹/۱۱ ± ۶/۷ و ۲۲/۱۵ ± ۳۲/۱۷ محاسبه گردید.
نتیجه گیری: شیوع فاسیولادر همدان نسبت به مطالعه قبلی در این منطقه و برخی مناطق کشور کمتر است اما شدت آلودگی بالا میباشد. این مطالعه انزئوتیک بودن فاسیولیازیس حیوانی را (هرچند پایین) در همدان تأیید نمود. نظر به اندمیک بودن فاسیولیازیس انسانی در ایران و سایر مناطق هم جوار با استان همدان انجام مطالعات مبتنی بر جامعه برای تعیین وضعیت این بیماری در این منطقه ضروری به نظر میرسد.
 

لیلا مرشدلو، محمد فلاح، امیرحسین مقصود، محمد متینی،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( مجله پزشكي باليني ابن سينا- زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: تریکومونیازیس یکی از شایع‌ترین عفونت‌های مقاربتی غیرویروسی در جهان است؛ ازاین‌رو هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان شیوع این عفونت در زنان شهر بهار و تعیین میزان حساسیت دارویی انگل‌های جدا‌شده به مترونیدازول می‌باشد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه مقطعی در ارتباط با ۸۵۰ نفر از زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر بهار در سال ۱۳۹۵ صورت گرفت. در این مطالعه تشخیص تریکومونیازیس به‌وسیله روش گسترش مرطوب و کشت در محیط دورسه (Dorset Medium) انجام شد. درادامه، انگل‌های به‌دست ‌آمده به محیط کشت دیاموند (Diamond Medium) منتقل گردید و پس از تهیه کشت خالص آن‌ها به‌منظور آزمون تعیین حساسیت دارویی در محیط آزمایشگاهی و شرایط هوازی مورد استفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: چهار ایزوله تریکوموناس واژینالیس از ۸۵۰ نفر از افراد مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر بهار به‌‌دست آمد که بیانگر میزان شیوع ۵/۰ درصدی تریکومونیازیس در این مطالعه است. نتایج آزمون حساسیت دارویی ایزوله‌ها نیز پس از ۴۸ ساعت معادل ۶/۱ تا ۲۵ میکروگرم بر میلی‌لیتر با میانگین و انحراف معیار ۳۶/۸±۶/۱۲ میکروگرم بر میلی‌لیتر تعیین گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که شیوع تریکومونیازیس در زنان مورد‌ مطالعه در این منطقه از میزان پایین‌تری نسبت به اغلب مناطق کشور برخوردار است؛ اما به‌دلیل اهمیت بهداشتی این عفونت در جامعه، این میزان شیوع نیز قابل‌توجه بوده و لزوم تشخیص صحیح و درمان به‌موقع آن را یادآور می‌شود.

مریم بهرامی مقدم، مهرداد حاجیلویی، محمد فلاح، امیرحسین مقصود، محمد متینی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( مجله پزشکی بالینی ابن سینا ـ تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: هیداتیدوز یکی از مهم‌ترین عفونت‌های کرمی مشترک انسان و حیوان است که در مناطق اندمیک یک معضل بهداشتی- اقتصادی می‌باشد. در این ارتباط، هدف از مطالعه حاضر برآورد میزان خطر آلودگی به هیداتیدوز و مواجهه با انگل در شهر همدان است.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در ارتباط با ۱۰۰۰ نفر از مراجعه‌کنندگان به مراکز بهداشتی- ‌درمانی همدان در سال ۱۳۹۶ صورت گرفت. پس ‌از نمونه‌برداری و ثبت اطلاعات جمعیت‌شناختی، نمونه‌ها از ‌نظر وجود آنتی‌بادی IgG (Immunoglobulin G) ضد ‌اکینوکوکوس با استفاده از روش الایزا مورد سنجش قرار گرفتند. تجزیه‌‌ و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌ دقیق Fisher انجام شد.
یافته‌ها: از مجموع شرکت‌کنندگان در این مطالعه، چهار نفر (۴/۰ درصد) دارای آنتی‌بادی ضد اکینوکوکوس بودند که از این تعداد دو نفر زن و دو نفر مرد بودند. همچنین از افراد سرم مثبت دو نفر در روستا و دو نفر در شهر سکونت داشتند. لازم به ذکر است که ۱/۹۹ درصد از شرکت‌کنندگان در مطالعه از بیماری کیست هیداتید آگاهی نداشتند. از سوی دیگر، سه نفر از افراد سرم مثبت در میان گروه‌هایی بودند که سابقه تماس با سگ داشتند (۳/۲۹ درصد) و سبزیجات خام مصرفی خود را فقط با آب شستشو می‌دادند (۲/۳۶ درصد).
نتیجه‌گیری: شیوع سرمی هیداتیدوز در افراد تحت مطالعه در این منطقه از شیوع کمتری نسبت به سایر مناطق کشور برخوردار است؛ اما با ‌توجه به بومی‌بودن این عفونت در منطقه و اهمیت بهداشتی و ‌اقتصادی آن، اجرای برنامه‌های کنترل و پیشگیری از عفونت می‌تواند کمک شایانی به کنترل و کاهش آلودگی به این عفونت در کشور نماید.

سیروان منصوری، محمد فلاح، امیرحسین مقصود، محمد متینی،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: توکسوکاریازیس (Toxocariasis) یکی از عفونت‌های مشترک بین انسان و حیوان می‌باشد که با توجه به بومی‌بودن آن در کشور و منطقه می‌تواند به‌عنوان یک مشکل بهداشتی در گروه‌های آسیب‌پذیر محسوب گردد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف برآورد میزان خطر آلودگی به توکسوکارا کنیس و مواجهه با انگل آن در کودکان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در ارتباط با ۶۲۱ کودک ۱۲-۲ ساله مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر کرمانشاه انجام شد. پس از نمونه‌برداری و ثبت ویژگی‌های جمعیت‌شناختی، نمونه‌ها از نظر وجود آنتی‌بادی IgG ضد توکسوکارا کنیس با استفاده از روش الایزا مورد سنجش قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون دقیق فیشر انجام شد.
یافته‌ها: از میان ۶۲۱ نمونه‌ سرم که در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفتند، هشت نمونه (۳/۱ درصد) از نظر وجود آنتی‌بادی ضد توکسوکارا کنیس مثبت بودند که از این تعداد‌، پنج نفر پسر و سه نفر دختر بودند و تمامی آن‌ها در مناطق شهری سکونت داشتند. هیچ‌یک از این افراد سابقه خاک‌خواری، لمس و بازی با سگ را نداشتند و تنها در محل زندگی یک کودک، سگ نگهداری می‌شد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که میزان شیوع سرمی آلودگی به توکسوکاریازیس در کودکان مورد بررسی نسبتاً پایین است؛ هرچند که تأیید‌کننده برقراری چرخه انتقال انگل در منطقه می‌باشد؛ از این رو با توجه به اهمیت بهداشتی آن، تدوین و اجرای راه‌کارهایی به‌منظور کنترل و پیشگیری از این عفونت در میزبانان نهایی انگل جهت کاهش هرچه بیشتر عفونت‌های انسانی، لازم و ضروری به ‌نظر می‌رسد.

محمد فلاح، مهدی مسیبی، محمد متینی، فاطمه دارابی،
دوره ۲۸، شماره ۳ - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: تریکومونیازیس شایع‌ترین بیماری انگلی منتقل‌شونده از طریق جنسی در دنیاست. با توجه به اهمیت و ضرورت شناخت دقیق شیوع و اپیدمیولوژی آن، این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی به تریکوموناس واژینالیس در زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی اراک در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه مقطعی از ۶۳۰ زن مراجعه‌کننده تحت معاینات ژنیتال نمونه سواپ واژینال تهیه شد و در ظرف مخصوص نمونه نگهداری و ظرف ۲ ساعت به آزمایشگاه منتقل شد. پرسش‌نامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و علائم بالینی بیماران تکمیل شد. نمونه‌ها با استفاده از دو روش گسترش مرطوب و کشت در محیط دیاموند بررسی شدند. داده‌های به‌دست‌آمده ثبت و تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: ۵/۴۱ درصد از شرکت‌کنندگان در رده سنی ۲۵ تا ۳۴ سال بودند. شیوع تریکومونیازیس در جمعیت بررسی‌شده، ۹/۰ درصد تعیین شد. میزان ابتلا با سن و تحصیلات مرتبط نبود، اما با وضعیت تأهل مبتلایان ارتباط داشت (۰۰۳/۰=P). شایع‌ترین علامت در بیماران، ترشح واژن بود که در ۱/۶۷ درصد از زنان وجود داشت. ابتلای بیماران با شدت‌های مختلف ترشح واژن، قوام ترشح و خارش و سوزش واژن از نظر آماری اختلاف معنادار داشت. حداقل دُز کشندگی مترونیدازول در ۲۴ ساعت، ۲/۶ میکروگرم بر میلی‌لیتر و در ۴۸ ساعت، ۶/۱ میکروگرم بر میلی‌لیتر تعیین شد.
نتیجه‌گیری: شیوع تریکومونیازیس در این جمعیت نسبتاً کم و با وضعیت تأهل، علائم بالینی، ترشح و قوام ترشح واژن، سوزش و خارش مرتبط بود و نمونه‌های بررسی‌شده به داروی مترونیدازول حساس بودند.

فاطمه دارابی، مهران بختیاری، سپهر متینی، محمد متینی،
دوره ۲۸، شماره ۴ - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: کیست هیداتیک یکی از مهم‌ترین عفونت‌های مشترک بین انسان و حیوان ومشکلی بهداشتی-اقتصادی در مناطق بومی است. هدف از این مطالعه برآورد میزان شیوع سرمی آلودگی به کیست هیداتیک در شهر اراک بود.
مواد و روش‌‌هااین مطالعه توصیفی-مقطعی روی ۴۵۶ نفر از مراجعه‌کنندگان به مراکز بهداشتی-‌درمانی شهر اراک در سال ۱۳۹۹ انجام شد. از افراد نمونه‌ خون گرفته شد و با روش الیزا از‌نظر وجود آنتی‌بادی IgGضد‌اکینوکوکوس آزمایش شدند. سپس داده‌های حاصل از نظرآماری تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌هااز ۴۵۶ فرد بررسی‌شده ۶ نفر (۱/۳ درصد) با فاصله اطمینان ۹۵ درصد (۲/۳-۰/۳ درصد) آنتی‌بادی ضد اکینوکوکوس داشتند. میانگین سن افراد۵۸/۸ سال و فراوانی افراد سرم مثبت در مردان ۱/۶ درصد و در زنان ۱ درصد تعیین شد. ۵ نفر (۱/۴ درصد) از افراد ساکن شهر و ۱ نفر (۱ درصد) از ساکنان روستا سرم مثبت تشخیص داده شدند. بر اساس نتایج ۹۳/۴ درصد از افراد از بیماری کیست هیداتیک آگاهی نداشتندو ۲۱/۵ درصد با سگ تماس داشتند (۰,۰۵>P). ۲۱۳ نفر (۴۶/۷ درصد) فقط از آب یا آب‌نمک برای شست‌وشوی سبزیجات استفاده می‌کردند که تمام سرم مثبت در این گروه مشاهده شد (۰,۰۱=P).
نتیجه‌گیری:نتایج نشان داد میزان شیوع سرمی آلودگی به کیست هیداتیک در جمعیت مطالعه‌شده در شهر اراک قابل توجه است و با‌توجه به بومی بودن کیست هیداتیک در این منطقه و همچنین به دلیل اهمیت بهداشتی‌ آن، انجام اقدامات بهداشتی لازم به‌منظور کنترل و پیشگیری از این عفونت انگلی ضروری است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb