%0 Journal Article %A Veisi, Shamsi %A Mostafaie, Ali %A Mohammad Hasan, Zahir %T A Simple and Efficient Method for Purification of Egg White Major Proteins Using Ion Exchange Chromatography %J Avicenna Journal of Clinical Medicine %V 15 %N 1 %U http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-383-fa.html %R %D 2008 %K Egg White, Ion Exchange Chromatography, Purification, %X مقدمه و هدف: سفیده‌ی تخم مرغ حاوی چهار پروتئین پرمقدار است که استفاده‌های متعددی دارند. در مطالعه‌ی حـاضر روشـی ســاده و مناسب برای تـخلیص ایــن پـروتئین‌ها بر پایه‌ی کروماتو‌گرافی تـعویض یون طراحی و اجرا گردید. روش کار: در این مطالعه تجربی سفیده با تغییر pH از مـواد نامحلول جـدا گردید. عصـاره‌ی حاصل طی دو مرحله کروماتوگـرافی تعویض یون به تـرتیب در ستون‌های کربوکسی متیل سفـارز و دی اتیل آمینو اتیل سفارز تفکیک گردید. خلوص و بازدهی هر پروتئین با کمک الکترفورز و تعیین درصد آن نسبت به پروتئین تام نیز تعیین گردید. نتایج: این پژوهش نشان داد که خلوص اوآلبومین، او‌ترانسفرین، اوموکوئید و لیزوزیم به ترتیب 97، 97، 85 و بیش از 99 درصد و بازدهی آنها به ترتیب 98، 98، 95 و 99 درصد می‌باشد. نتیجه نهائی: بازدهی و خلوص بالا، تکرار‌پذیری و قابلیت انجام در مقیاس کم یا زیاد از نکات مثبت این روش محسوب می شود. %> http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-383-fa.pdf %P 38-43 %& 38 %! A Simple and Efficient Method for Purification of Egg White Major Proteins Using Ion Exchange Chromatography %9 Original %L A-10-2-349 %+ %G eng %@ 2588-722X %[ 2008