RT - Journal Article T1 - Evaluation the Effect Garlet Tablet on Serum Lipid Profile JF - umsha YR - 2006 JO - umsha VO - 13 IS - 2 UR - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-487-fa.html SP - 37 EP - 40 K1 - Garlic K1 - Hyperlipidemia AB - مقدمه و هدف : دربرخی مطالعات نشان داده شده است که فرآورده های سیر تاثیر بسزایی در کاهش چربیهای خون دارند. از طرفی فرهنگ ایرانی، بطور سنتی اعتقاد خاصی به داروهای گیاهی و تاثیر سیر در پایین آوردن چربی خون دارد. بنابراین جا دارد در این زمینه بررسی و ارزیابی بیشتری انجام گیرد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین اثر قرص سیر در میزان کلسترول  توتال،کلسترول LDL، کلسترول HDL و تری گلیسرید سرم انجام گرفت. روش کار: مطالعه حاضر به صورت کار آزمایی بالینی و به طور تصادفی با یکی از روشهای درمانی طرح (مصرف قرص سیر یا رژیم درمانی ) انجام شد. طی 2 ماه بیماران گروه سیر، روزانه 3 قرص سیر مصرف نموده و بیماران گروه رژیم درمانی، طبق دستور روش رژیم غذایی کم چرب که شامل منع مصرف روغن جامد،کره، و سایر لبنیات چرب و نیز مصرف گوشت قرمز به میزان حداکثر دو جلسه در هفته ومصرف تخم مرغ به میزان حد اکثر یک عدد در هفته بود را رعایت کردند. پس از اتمام دوره، آزمایش دیگری از بیمار به عمل آمده و مقادیر جدید کلسترول توتال، کلسترول LDL ،کلسترول HDL و تری گلیسرید سرم مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج: دو گروه مورد مطالعه از نظر میانگین سن ،فراوانی جنس و میزان کلسترول توتال، کلسترول LDL، کلسترول HDL و TG اولیه اختلاف معنی دار آماری نداشتند. در گروه مصرف کننده قرص سیر، میانگین کلسترول توتال از mg/dl 251.1 به mg/dl 221.8 و کلسترول LDL از mg/dl 181.1 به mg/dl 157.6 کاهش یافت. اما در گروه رژیم درمانی، اختلاف مشاهده شده از لحاظ آماری معنی دار نبود . در دو گروه مورد مطالعه، میانگین  TGو کلسترول HDL قبل و بعد از درمان تغییر چشمگیری پیدا نکرد . نتیجه نهایی: نتیجه اینکه با توجه به کاهش 15% کلسترول توتال و کاهش 12% LDL  کلسترول، مصرف قرص سیر نسبت به رژیم درمانی صرف، اثر بیشتری در کاهش کلسترول خون بیماران مبتلا به هیپرکلسترولمی دارد. LA eng UL http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-487-fa.html M3 ER -