AU - Nikoonejad, Alireza AU - Shafizadeh Arjomandi, Ali AU - Dodangeh, Samira AU - Allami, Abbas TI - Comparison of Serum Level of Vitamin D3 in Covid-19 Patients and Non-Infected Individuals PT - JOURNAL ARTICLE TA - umsha JN - umsha VO - 28 VI - 1 IP - 1 4099 - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2198-fa.html 4100 - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2198-fa.pdf SO - umsha 1 AB  - سابقه و هدف: کروناویروس 2019 (COVID-19: Coronavirus disease 2019) در اثر نارسایی تنفسی معمولاً باعث مرگ بسیاری از افراد شده و به‌کارگیری روش قرنطینه کردن موجب محروم شدن افراد از ساخت ویتامین D3 می‌گردد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط وضعیت ویتامین D3 و ریسک ابتلا به COVID-19 انجام شد. مواد و روش‌‌ها: مطالعه مورد- شاهدی حاضر در بیمارستان "بوعلی سینا" قزوین طی شهریور ماه سال 1399 انجام شد. گروه مورد، بیماران مبتلا به COVID-19 مراجعه‌کننده به این مرکز بودند. گروه شاهد نیز از بین مراجعه‌کنندگان غیر مبتلا به COVID-19 انتخاب شدند. در این مطالعه سطح سرمی ویتامین D3 شرکت‌کنندگان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج ثبت گردید. داده‌های به دست آمده با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل گردیدند. یافته‌ها: گروه مورد که نتیجه آزمایش COVID-19 آن‌ها مثبت بود، 81 نفر و گروه شاهد، 77 نفر بودند. 67 نفر از شرکت‌کنندگان در مطالعه مرد و 91 نفر زن بودند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان 40/14±80/44 سال بود. از کل بیماران مبتلا به COVID-19، 66 نفر (5/81 درصد) دچار کمبود ویتامین D3 بودند؛ در حالی که در گروه شاهد، 44 نفر (1/57 درصد) کمبود ویتامین D3 داشتند (001/0P=). نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که ویتامین D3 یک عامل حفاظتی قابل قبول در مقابل بیماری COVID-19 است و کمبود آن موجب افزایش احتمال ابتلا به این بیماری خواهد شد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - umsha PG - 13 PT - Original YR - 2021