RT - Journal Article T1 - Survey of Anti-Bacterial Effect of Plant Extracts (Fennel-Dill-Caraway-Cinnamon) by Flow Cytometry and Disk Diffusion JF - umsha YR - 2004 JO - umsha VO - 11 IS - 3 UR - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-605-fa.html SP - 42 EP - 47 K1 - Antibiotics K1 - Helicobacter pylori K1 - Plants K1 - Medicinal AB - هلیکوباکتر پیلوری به عنوان عامل ایجاد کننده زخم پپتیک و سرطان معده شناخته شده است. عفونت مجدد و عدم پاسخگویی به درمان ریشه کنی مشکلات اصلی در روند معالجه بیماران می باشد. گیاهان بعلت داشتن موادی با اثر درمانی یکی از مهمترین منابع درمانی بسیاری از بیماریها محسوب میشوند. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر طرح ریزی گردید که در طی آن میزان حساسیت هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران نسبت به 4 عصاره گیاهی دارچین ـ زیره سیاه- رازیانه - شوید وآنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین ـ تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین مشخص گردد. 14 سویه هلیکوباکتر پیلوری بدست آمده در جریان اندوسکوپی از 30 بیمار از لحاظ حساسیت به دارچین- زیره سیاه- رازیانه – شوید و آنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین – تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین با روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری مورد بررسی قرار گرفتند.در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ناپارامتریک Cochranاستفاده شد و به منظور مقایسات دو به دوئی بین گروه های مختلف عصاره های گیاهی از آزمون Mcnemar با اصلاح Bonferroni نیز بهره گرفته شد. از 14 سویه هلیکوباکتر پیلوری، 14 مورد (100%) به عصاره شوید، 11 مورد (78.6%) به عصاره زیره سیاه، 9 مورد (64.3%) به عصاره رازیانه و 6 مورد (42.9%) به عصاره دارچین حساسیت نشان دادند. همچنین در تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی، 14 مورد (100%) به آموکسی سیلین مقاوم و 14 مورد (100%) به تتراسیکلین و سیپروفلوکساسین حساس بودند. با استفاده از روش دیسک دیفیوژن نشان داده شد که هر 4 عصاره گیاهی دارای اثر ضد باکتریایی روی هلیکوباکتر پیلوری هستند و در مقایسه تاثیر 4 عصاره مشخص شد که شوید و رازیانه بیشترین تاثیر ممانعت کنندگی را روی هلیکوباکتر پیلوری دارند. LA eng UL http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-605-fa.html M3 ER -