دوره 6، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1378 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6230 مشاهده)

از آنجا که پاره ای از گزارشها حاکی از رقم بالای خودکشی و اقدام به آن در استان همدان می باشد ، پژوهش حاضر به منظور بررسی عوامل مرتبط با اقدام به خودکشی مراجعه کنندگان به 4 مرکز آموزشی  درمانی 1373 طرح ریزی گردیده است. - شهر همدان طی سال 74

در این مطالعه ابزار تحقیق عبارت بودند از پرسشنامه مح قق ساخته ، آزمون شخصیتی چند وجهی مینه سوتا (MMPI)، پرسشنامه سنجش افسردگی Beck که توسط درمانجویان تکمیل گردیدند ومصاحبه انفرادی با نامبردگان.

از بین 1029 مورد اقدام به خودکشی که پرسشنامه تحقیقاتی را تکمیل نمودند 653 نفر (45/63 %) مونث و 376 نفر (54/36%) مذکر بوده اند. 12/78 درصد از اقدام کنندگان به خودکشی زیر 30 سال بودند . در گروه زنان بالاترین موارد اقدام به خودکشی در اشخاص متاهل بوده است و در مردان بالعکس اقدام به خودکشی در اشخاص مجرد بیش از افراد متاهل می باشد . همچنین پژوهش حاضر نشان داد اقدام به خودکشی هم در افراد عادی و هم در کسانی که نابهنجاریهای شخصیتی و گرایش به انواع اختلالات روانی دارند دیده می شوند . کسانی که در آزمون MMPI پروفایل نابهنجار داشتند در حد قابل ملاحظه ای بیش از افراد بهنجار اقدام به خودکشی نموده اند. 72/82 درصد درصد از اقدام کنندگان به خودکشی که به آزمون سنجش افسردگی بک پاسخ دادند مبتلا به درجاتی از افسردگی خفیف تا شدید بوده اند . مهمترین دلایل اقدام به خودکشی مسائل و درگیریهای خانوادگی ، ناراحتی روانی ، بیکاری و مشل اقتصادی در مردان بوده است.

در نتیجه گیری نهایی می توان گفت بسیاری از اقدام کنندگان به خودکشی نیازمند جدی خدمات روانشناسی و روانپزشکی می باشند.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.