دوره 20، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1392 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 319-312 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، rastgarmanesh@gmail.com
چکیده:   (4857 مشاهده)

مقدمه و هدف: پژوهشهای پزشکی مربوط به نقصان حافظه و از دست دادن حافظه مرتبط با سن، منجر به ارائه روشها و تکنیکهای درمانی جدیدی از قبیل استفاده از گیاهان دارویی و داروهای طبیعی در جهت بهبود حافظه گردیده است. در این راستا در مطالعه حاضر اثر عصاره هیدروالکلی انجیر بر حافظه و یادگیری در مدل احترازی غیرفعال (Passive Avoidance PA) در موش های صحرایی نر مورد بررسی قرار گرفت.

روش کار: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد که به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند، گروه کنترل و سه گروه تیمارشده با دوزهای mg/kg 350 و 250 ،150 عصاره انجیر خشک. دریافت سالین یا عصاره به صورت گاواژ به مدت دو هفته (یک بار در هر روز) انجام شد. سپس رفتار اجتنابی غیرفعال موش های گروه های مختلف در جعبه شاتل مورد بررسی قرار گرفت و تست بخاطرآوری 24 ساعت بعد از یادگیری صورت گرفت.

نتایج: یافته های این مطالعه نشان داد که در بین پاسخ گروه های آزمایشی با دوزهای متفاوت نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی دار وجود دارد. عصاره انجیر بصورت وابسته به دوز باعث بهبود حافظه و یادگیری در تست PA گردید.

نتیجه نهایی: به نظر می رسد که اثرات ایجاد شده توسط انجیر، بواسطه داشتن قند و ترکیبات مفید متعدد و اثر آنتی اکسیدانی آن در ساختمان های عصبی درگیر در حافظه و یادگیری باشد.

واژه‌های کلیدی: انجیر، حافظه، موش صحرایی، یادگیری
متن کامل [PDF 257 kb]   (4002 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.