دوره 23، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائیز 1395 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 280-277 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه پاتولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان ، alireza_rh@yahoo.com
چکیده:   (5319 مشاهده)

مقدمه: پاپیلری گلیونورونال تومور (PGNT) یک تومور نادر گلیونورونی بوده که تا دهه گذشته فقط 70 مورد در دنیا گزارش شده است. این نئوپلاسم معمولاً" در افراد بالغ جوان و با تظاهر بالینی سردرد و تشنج دیده شده و اغلب دارای سیر بالینی کند می‌باشد. به علت جدید و نادر بودن این تومور اطلاعات اپیدمیولوژیک دقیقی درباره شیوع جنسیتی آن وجود ندارد.

نمونه مورد آزمایش: بیمار زنی 32 ساله بود که به علت سردرد و تاری دید ناگهانی مراجعه کرده و تحت بررسی قرار می‌گیرد. در MRI  انجام شده یک توده هتروژن با حدود معلوم به ابعاد 35 × 33 ×20 mm در لوب فرونتال راست مشاهده می‌گردد. در بررسی هیستوپاتولوژیک، یک تومور میکس نورونی- گلیالی متشکل از ساختمان‌های سودوپاپیلری متعدد، عروق هیالینیزه و پرولیفراسیون سلول‌های نوروسیت مشاهده گردید. در رنگ‌آمیزی ایمونوهیستوشیمی سلول‌های نوروسیت ما بین ساختار عروقی از نظر سیناپتوفیزین و NSE مثبت بوده و سلول‌های کوبوئیدال مفروش کننده ساختار پاپیلری از نظر GFAP مثبت بوده‌اند.

نتیجه گیری: پاپیلری گلیونورونال تومور یک نئوپلاسم نادر با رشد آهسته و گرید پایین بوده که احتمال ترانسفورماسیون آن به گرید بالا، ضعیف می‌باشد این نئوپلاسم به واسطه داشتن مشخصات هیستولوژیک بای فازیک به‌همراه خصوصیات رادیوگرافیک بصورت وجود توده با افزایش کنتراست رینگ شکل، باید ازگلیوبلاستوم مولتی فرم و سایر واریانت‌های میکس گلیونورونی افتراق داده شود.

متن کامل [PDF 573 kb]   (4144 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش موردي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.