دوره 28، شماره 4 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ زمستان 1400 )                   جلد 28 شماره 4 صفحات 215-210 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- ، sajjadabdolmalaki@gmail.com
چکیده:   (1600 مشاهده)
سابقه و هدف: ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریه ازجمله مشکلات مرگ‌آور به دنبال تروماهای مغزی هستند که در صورت درمان نشدن، مرگ‌ومیر افزایش می‌یابد. این مطالعه با هدف بررسی ترومبوزوریدعمقیوآمبولیریهوعواملمرتبطباآندربیمارانآسیبتروماتیکمغزیطراحی و اجرا شد.
مواد و روش‌‌هامطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که روی 38 نفر از بیماران با ترومای ایزوله مغز در بخش مراقبت‌های ویژه انجام شد. ابزار مطالعه چک‌لیستی بود که به صورت پرونده‌خوانی تکمیل شد. همچنین اطلاعات مورد نیاز مطالعه از طریق گزارش‌های سونوگرافی داپلر و سی‌تی آنژیوگرافی ریه جمع‌آوری شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از دو تست مجذور کای و فیشر و با نرم‌افزار SPSS نسخه 22 انجام شد. سطح معناداری آزمون‌ها 0.05 در نظر گرفته شد.
یافته‌هامیانگین سنی شرکت‌کنندگان 18/3 ±51/5 سال بود. 5/3 درصد از شرکت‌کنندگان در مطالعه ترومبوز ورید عمقی و 2/6 درصد از آنان ترومبوز آمبولی ریه داشتند. بین مدت‌زمان بستری در بیمارستان، میانگین مدت‌زمان بستری در ICU و میانگین زمان استراحت کامل در بستر (CBR) در گروه مبتلا به ترومبوز ورید عمقی و بدون ترومبوز ورید عمقی اختلاف آماری معناداری مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به متغیرهای مؤثر در ایجاد ترومبوز در این مطالعه می‌توان با تدوین مداخلات مرتبط در راستای تعدیل عوارض و کاهش بروز ترومبوز ورید عمقی و ترومبوز ریه گام‌های مؤثری برداشت تا ناتوانی و مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری‌ها به حداقل برسد.
متن کامل [PDF 818 kb]   (639 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحي مغز و اعصاب

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.