دوره 16، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1388 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 25-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، Sorkhabi_r@yahoo.com
چکیده:   (5105 مشاهده)

مقدمه و هدف: اندازه گیری فشار داخل چشمی علاوه بر نقش مهمی که در تشخیص و اداره بیماران گلوکومی دارد یکی از پارامترهای اساسی در هر مقایسه چشم پزشکی است، به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین دقت دو روش مختلف تونومتری با دستگاه غیر تماسی پالس ایر و تونوپن در مقایسه با دستگاه گلدمن که به عنوان روش استاندارد طلائی پذیرفته شده است طراحی و انجام گردید.

روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی ، پس از انجام معاینات کامل چشم پزشکی فشار داخل چشمی 150 بیمار با 3 دستگاه گلدمن، پالس ایر و تونوپن اندازه گیری شد. میانگین مقادیر اندازه گیری شده با هر 3 دستگاه و اختلاف مقادیر اندازه گیری شده با دو دستگاه پالس ایر و تونوپن با دستگاه گلدمن محاسبه و با استفاده از روشهای آماری توصیفی و آزمونهای t و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

نتایج: متوسط فشار داخل چشمی اندازه گیری شده دو دستگاه پالس ایر بیشتر از گلدمن و تونوپن بود (0.03=p). بین مقادیر اندازه گیری شده با هر سه دستگاه ضریب همبستگی قابل قبولی وجود داشت (0.71=r2). اختلاف مقادیر اندازه گیری شده بین دو روش پالس ایر و گلدمن با مقدار صفر مطلق تفاوت معنی داری نداشت (0.19=p ) ولی این اختلاف بین مقادیر اندازه گیری شده در تونوپن با گلدمن معنی دار بود (0.02=p ). هر دو دستگاه تونوپن و پالس ایر در محدوده فشارهای بالا بطور کاذب مقادیر کمتری را نشان دادند.

نتیجه نهایی: هر دو روش پالس ایر و تونوپن در محدوده فشارهای داخل چشمی طبیعی در مقایسه با گلدمن از دقت قابل قبولی برخوردارند ولی در موارد مشکوک ازجمله در بیماران مبتلا به گلوکوم یا هیپرتانسیون چشمی بهتراست کماکان به نتایج روش گلدمن به عنوان استاندارد طلائی تکیه نمود.

متن کامل [PDF 240 kb]   (3541 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.