دوره 16، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1388 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 42-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yavarikia A, Ghorbani Amjad G, Khansari Varkaneh M. The Study of Prophylactic Knee Braces Efficacy on Strain Reduction on the Medial Collateral Ligament in Football Players. Avicenna J Clin Med 2009; 16 (1) :38-42
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-332-fa.html
یاوری کیا علیرضا، قربانی امجد غلامرضا، خوانساری ورکانه محمود. بررسی اثر بخشی زانوبندهای پیشگیری کننده در کاهش آسیب های کششی لیگامنت جانبی داخلی زانو در فوتبالیست ها. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1388; 16 (1) :38-42

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-332-fa.html


1- ، yavarikia@umsha.ac.ir
چکیده:   (3889 مشاهده)

مقدمه و هدف: در بین آسیب های مختلف بدن در ورزشهای مختلف ، زانو در بسیاری از آنها بخصوص در ورزشهایی که برخورد فیزیکی سنگین دارند ، در معرض خطر قرار دارد و شایعترین محلی است که در ورزش فوتبال آسیب می بیند. این مطالعه در نظر دارد اثربخشی زانوبندهای پیشگیری کننده را در کاهش آسیب های کششی لیگامنت جانبی داخلی (MCL) زانو را مورد بررسی قرار دهد.

روش کار: در این مطالعه تحلیلی آینده نگر همگروهی تعداد 11480 مواجهه فوتبالیست Athlete-Exposure (A-E) در یک فصل ورزشی که حداقل به مدت 30 دقیقه به طول انجامیده باشد مورد بررسی قرار گرفت. زانوبندهای پیشگیری کننده در اختیار ورزشکاران شرکت کننده در لیگ قرار گرفت. دو پرسشنامه تهیه شده که یکی توسط ورزشکار و دیگری توسط مربی باید پر می شد در بین آنها توزیع گردید. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری مجذور کای و دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: در این مطالعه تعداد 149 مورد آسیب دیدگی جسمانی اتفاق افتاد. از کل آنها 28 مورد آسیب به زانو وجود داشت که از این میان 21 مورد در گروه بدون استفاده از زانو بند و 7 مورد در گروه استفاده کننده از زانوبند قرار داشتند (P-value=0.21) . از 28 مورد آسیب وارد شده به زانو 23 مورد آسیب لیگامنتی زانو بود که 16 مورد از آن در گروه بدون زانوبند و 7 مورد در گروه دارای زانوبند قرار داشتند(P-value=0.662). به طور کلی تعداد موارد آسیب به لیگامنت MCL در این مطالعه 16 مورد بود که 11 مورد از آن در گروه بدون زانوبند و 5 مورد در گروه دارای زانوبند قرار داشت. پس از انجام محاسبات ، مقدار خطر نسبی برای افرادی که دچار آسیب لیگامنت MCL شده بودند در میان کل مواجهه ـ فوتبالیست مقدار 0.454 به دست آمد. در خصوص میزان شدت آسیب به لیگامنت MCL نتایج بدست آمده بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد (P-value=0.5).

نتیجه نهایی: با توجه به نتایج این مطالعه شواهدی از تأثیر مثبت زانوبندهای پیشگیری کننده در جلوگیری از آسیب به لیگامنت MCL در میان فوتبالیست ها به دست نیامد.

متن کامل [PDF 142 kb]   (1478 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb