دوره 14، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1386 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 62-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khaki A, Heidari M, Ghafari Novin M, Khaki A A, Rejaie F. Evaluation of Ciprofloxacin Cytotoxic Effect in Rat Testis . Avicenna J Clin Med 2007; 14 (1) :56-62
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-449-fa.html
خاکی آرش، حیدری مهناز، غفاری نوین معرفت، خاکی امیرافشین، رجایی فرزاد. بررسی اثرات سیتوتوکسیک داروی سیپروفلوکساسین در بافت بیضه موش صحرایی. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1386; 14 (1) :56-62

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-449-fa.html


1- ، dr.khaki@iaut.ac.ir
چکیده:   (6206 مشاهده)

مقدمه و هدف: داروی سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin) یکی از آنتی بیوتیک‌ها‌ی خانواده فلورکینولون می‌باشد که طیف اثر وسیعی در کنترل بیماری‌های مختلف عفونی وعفونتهای ناشی از میکـروبهای گرم منفی دارد و دربیش از 100 کشـور دنیـا کاربـرد درمـانی دارد. هدف از این مطالعـه تعیین اثـرات هیستـوپاتـولوژیک وسیتوتوکسیک داروی سیپروفلوکساسین دربافت بیضهموش صحرایی می باشد.

روش کار: در این مطالعه تجربی 20 سر موش صحـرایی نر نژاد ویستار جهت مدل آزمایشگاهی به دو گروه کنترل (10=n) و آزمایش (10=n) تقسیم شدند. در گروه کنترل موش‌ها به مدت 60 روز از غذا و آب در شرایط استاندارد استفاده کردند و در گروه آزمایش موش‌ها دوز درمانی داروی سیپروفلوکساسین را به میزان mg/kg12.5 به مدت 60 روز از طریق محلول در آب آشامیدنی دریافت کردند. در روز شصت به منظور مطالعات هیستوپاتولوژیکی و سیتوتوکسیک ، پس از نمونه‌برداری بافت بیضه به آزمایشگاه پاتولوژی ارجاع داده شد.

نتایج: مطالعه بافت بیضه برای پی بردن به میزان اثرات سیتوتوکسیک دارو نشاندهنده افزایش میزان جذب نوری بعد از گذشت 5 روزپس ازکشت در گروه تحت مطالعه بودکه به میزان (کنترل=92.8±1.5 و تحت مطالعه=  (P&le0.05, 65±6در گروه تحت مطالعه نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بود، همچنین مطالعه با میکروسکوپ‌های نوری نشان دهنده مرگ سلولهای رده اسپرماتوسیت اولیه به همراه افزایش قطر هستهء این سلولها در گروه تحت مطالعه در مقایسه با گروه کنترل بود و اختلاف آن به میزان ( (P<0.01معنی‌دار بود.

نتیجه نهائی: با توجه به تغییرات به وجود آمده در این مطالعـه احتمال آن می‌رود که این دارو با اثرات سیتوتوکسیک که بر سلولهای رده اسپرماتوسیت اولیه می گذارد سبب افزایش مرگ سلولی این رده از سلولها گشته و در نتیجه با اثراتی که بر پارامترهای سلامتی اسپرم خواهد گذاشت، سبب کاهش میزان باروری در انسان گردد.

متن کامل [PDF 274 kb]   (7385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb