مقدمه و هدف : در رابطه با تغذیه با شیر مادر در دوران شیرخوارگی و ارتباط آن با شیوع اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی تا بحال پژوهشهای متعددی انجام شده، در بعضی از این پژوهشها، اضافه وزن و چاقی در شیر مادر خواران کاهش چشمگیری داشته، ولی در بعضی مطالعات دیگر این اثر محافظتی بر کاهش اضافهوزن و چاقی نشان داده نشده است. بهمین منظور این مطالعه با هدف تعیین رابطه تغذیه با شیر مادر و اضافه وزن و چاقی در کودکان دبستانی شهر همدان انجام گرفت.
روش کار : 1400 دانشآموز دختر و پسر با توجه به فرمول مربوطه از نظر نوع شیر مورد تغذیه در 6 ماه اول زندگی و نیز وزن و قد فعلی آنها وارد مطالعه شدند. در این مطالعه 1133نفر از شیر مادر استفاده کرده بودند و 267 نفر غیرشیرمادر خوار بودند .
نتایج : 89 کودک اضافه وزن (6.4 درصد) و 80 کودک چاقی (5.7 درصد) داشتند. اضافه وزن و چاقی در گروه شیرمادرخوار به ترتیب 6.1 و 4.8 درصد بود، در حالی که در گروه غیرشیرمادرخوار به ترتیب 7.5 درصد و 9.7 درصد بود. با مقایسه این ارقام نتیجه می گیریم که شیوع اضافه وزن و چاقی در شیرمادرخواران به مراتب کمتر از غیرشیرمادرخواران بوده و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود(Pv=0.004) .
نتیجه نهائی : یافته ها نشان دادند که تغذیه با شیر مادر اثرمحافظتی بر روی اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی دارد
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |