دوره 21، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1393 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 285-277 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، snblnazeri@yahoo.com
چکیده:   (5258 مشاهده)

مقدمه و هدف: با افزایش اطلاع افراد از عوارض جانبی خطرناک آنتی بیوتیک های سنتتیک، میزان تقاضا برای جایگزینی طبیعی این داروها افزایش پیدا کرده است. هدف از این مطالعه تعیین خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد باکتریایی عصاره‌های ریشه و گل گیاه دارویی سیاه گینه (Dendrostellera lesserti) علیه برخی باکتری های بیماریزای انسانی است.

روش کار: در این مطالعه تجربی گیاه سیاه گینه در سال 1392 از استان همدان جمع آوری گردید. پس از شناسایی، عصاره ها به روش خیساندن تهیه شدند. اثرات ضدباکتریایی به روش انتشار چاهک در آگار ، MIC ( به روش رقت لوله ای) و MBC بررسی شدند. خواص آنتی اکسیدانی به روش DPPH و میزان فنول و فلاونوئید به ترتیب به روش فولین سیو کالتو و آلومینیوم کلرید اندازه گیری شدند. نتایج توسط نرم افزار SAS 9.2 در سطح احتمال 0.05 آنالیز آماری شدند.

نتایج: بیشترین هاله بازدارندگی با قطر 0.66± 21.33 میلی متر در کشت باکتری سالمونلا تیفی در برابر عصاره متانولی ریشه مشاهده گردید. MIC و MBC عصاره ریشه در مقایسه با گل کمتر بود. عصاره متانولی گل در غلظت 0.8 میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین درصد مهار رادیکال آزاد را داشت. بیشترین میزان فنول و فلاونوئید مربوط به عصاره متانولی ریشه به ترتیب برابر mgGAE/g 111.8± 2.69 و mgQ/g 2.25 ±0.35 بود.

نتیجه نهایی: بر اساس نتایج بدست بدست آمده بخش های گل و ریشه گیاه سیاه گینه دارای ترکیباتی با خواص آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی است.

متن کامل [PDF 376 kb]   (3247 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.