دوره 10، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1382 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 41-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hassanzadeh Ghasabeh T. Interrelationship between Manganese and Iron for Binding to Apo-Transferrin. Avicenna J Clin Med 2003; 10 (2) :36-41
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-670-fa.html
حسن زاده قصبه تقی. بررسی ارتباط منگنز و آهن در اتصال به آپوـ ترانسفرین. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1382; 10 (2) :36-41

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-670-fa.html


چکیده:   (4179 مشاهده)

منگنز (Mn) یکی از عناصر کمیاب می باشد که کمبود آن در انسانها بندرت دیده می شود در حالیکه مسمومیت با آن در موارد متعددی گزارش شده است. مسمومیت با منگنز در افرادیکه در معرض غلظتهای بالائی از این عنصر قرار دارند (کارگران کارخانه های باطری خشک) مشاهده می شود و در دوران نوزادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تصور بر اینست که منگنز بعلت شباهتهای شیمیایی با آهن میتواند در متابولیسم این عنصر تداخل نماید. ارتباط با آهن ، با توجه به نقش بیوشیمیایی این دو عنصر ، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد ، لذا هدف از انجام این پروژه بررسی و تعیین نقش تداخلی منگنز در یکی از مراحل متابولیسم آهن (یعنی انتقال پلاسمایی آن) می باشد.

          در کار تحقیقاتی حاضر سعی شده تداخل منگنز و آهن در انتقال پلاسمائی آنها بوسیله تکنیکهای دیالیز تعادلی ، کروماتوگرافی میل ترکیبی ، تیتراسیون اسپکتروفتومتری و الکتروفورز مورد مطالعه قرار گیرد.

          در یکسری از آزمایشات اثر منگنز در انتقال پلاسمائی آهن از طریق تیتراسیون اسپکتروفتومتری مطالعه گردید و مشاهده شدکه میزان اتصال آهن به پروتئین های سرم انسانی در حضور 200 و 400 و 800 میکرو گرم منگنز بر لیتر پلاسما به ترتیب 8%، 12.5% و 23% کاهش می یابد. سپس با استفاده از تکنیک کروماتوگرافی میل ترکیبی و بوسیله آنتی ترانسفرین ، آپو ترانسفرین سرم انسانی تخلیص گردید و آزمایش فوق با ترانسفرین خالص انسانی تکرار شد و نتایج مشابه بدست آمد. اتصال آهن و منگنز به ترانسفرین در قسمت دیگر این پروژه از طریق تکنیک دیالیز تعادلی نیز موردبررسی قرار گرفت و اقدام به تعیین میزان ثابت باند شدن این دو فلز به ترانسفرین شد. ثابت اتصال (ka) منگنز به آپوترانسفرین 1- 3.1 x 109 M بدست آمد. نتایج فوق از طریق الکتروفورز نیز به تایید رسید.

          به طور کلی نتایج بدست آمده در پروژه حاضر مشخص می نماید که منگنز به علت شباهتهای شیمیایی که با آهن دارد قادر است در متابولیسم این عنصر اختلال ایجاد نموده و مکانیسمی جهت ایجاد کم خونی فقر آهن در افرادی که مسمومیت با این عنصر را دارند ، ارائه دهد.

متن کامل [PDF 239 kb]   (2308 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb