دوره 10، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1382 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 45-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4060 مشاهده)

 روشهای مختلفی برای افزایش مدت زمان بی حسی نخاعی ابداع شده است که یکی از آنها مصرف دارو بصورت خوراکی پیش از عمل می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر کلونیدین خوراکی در مدت زمان بی حسی نخاعی با لیدوکائین و تعیین عوارض ناشی از آن انجام گرفت.

          این پژوهش بصورت کارآزمائی بالینی تصادفی شده کنترل دار و دو سوکور در بیماران مرد با سن 60-40 سال در بیمارستان مباشر و اکباتان همدان انجام شد. بیماران به دو گروه برابر مداخله و شاهد تقسیم شدند. به 20 نفر از آنها mg 0.2 کلونیدین خوراکی تجویز گردید و به 20 نفر گروه شاهد نیز قرص پلاسبو داده شد. نتایج مدت زمان بی حسی نخاعی و عوارض پدید آمده آنها در پرسشنامه های مربوطه ثبت گردید و اطلاعات بدست آمده از طریق نرم افزارهای آماری تجزیه و تحلیل شدند.

          نتایج نشان داد که بصورت معنی داری طول زمان بی حسی نخاعی در گروه مداخله نسبت به شاهد حدود 11 دقیقه افزایش دارد (P<0.05) و عوارض بی حسی نخاعی در بیماران دریافت کننده کلونیدین نیز کاهش معنی داری داشته است (P<0.05).

          نتیجه نهائی اینکه مصرف کلونیدین خوراکی پیش از بی حسی نخاعی مدت زمان بی حسی را افزایش می دهد و باعث کاهش عوارض معمول ناشی از بی حسی نخاعی از قبیل هیپوتانسیون ، تهوع و استفراغ می گردد.

متن کامل [PDF 166 kb]   (1846 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.