دوره 9، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1381 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizian G, Sarkar S, Abolhasani M J. Construction Three-Dimentional Images Using Conventional Two - Dimentional Ultrasound Systems.. Avicenna J Clin Med 2002; 9 (2)
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-746-fa.html
عزیزیان غلامرضا، سرکار سعید، ابوالحسنی محمدجواد. ایجاد تصویر سه بعدی با استفاده از سیستم های فراصوت دو بعدی معمولی. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1381; 9 (2)

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-746-fa.html


چکیده:   (4040 مشاهده)

          استفاده از امواج فراصوت یکی از روشهای مرسوم در تصویربرداری پزشکی است. تصاویر سونوگرافی دارای آرتیفکت های بیشماری هستند. ساخت تصاویر سه بعدی روشی برای تجسم بهتر و تفسیر راحت تر تصاویر می باشد .  هدف از انجام این تحقیق بررسی وساخت تصاویر سه بعدی با استفاده از سیستم های فراصوت دو بعدی معمولی و با توجه به امکانات موجود در ایران است.

          برای ساخت  تصاویر سه بعدی از یک  دستگاه سونوگرافی، با پروب خطی محدب استفاده گردید.تصاویر سه بعدی از اجسامی مثل: استوانه آلومینیومی ، کره کائوچویی ، دست انسان ، کلیه گوسفند، رگ کاروتید و کلیه انسان گرفته شد. جای تصاویر با استفاده از یک  اسکنر که سه درجه آزادی داشت، مشخص گردید. از یک درجه آزادی برای حرکت انتقالی پروب بهره گرفته شد. حرکت اسکنر توسط یک موتور پله ای ( stepping motor) انجام گردید. برنامه مرتبط با حرکت اسکنر با زبان C نوشته شد. در فاصله یک میلیمتری هر تصویر اخذ و به کامپیوتر منتقل شد. پس از آن با انجام فیلتراسیون و درون یابی نهایتا" تصاویر در مقاطع دیگر بازسازی و با روش نمایش برش ها نشان داده شد. پردازش تصاویر و اعمال مرتبط با آن با MATLAB 4.1 و MATLAB 5.3 انجام گرفت.

          پس از اخذ تصاویر در بعدهای دیگر از دو جنبه به بررسی تصاویر پرداخته شد. در گام اول اندازهتصاویر بازسازی شده با اندازهجسم مطابقت داده شد. برای یک بعد جسم با اندازه mm 5/12 میانگین اندازه تصاویر
mm  629/12  به دست آمد. مقادیر به دست آمده با 05/0 = p value اختلاف معنی داری را نشان نداد. در گام بعدی تصاویر از نظر شکل ظاهری با شکل واقعی مقایسه شد. برای اجسامی مثل: کره کائوچویی و استوانه پلاستیکی، به دلیل آرتیفکت های مربوط به بازتاب های متوالی، تصاویر بازسازی شده با جسم واقعی مطابقت نداشت. ولی برای دست انسان، کلیه گوسفند و رگ کاروتید گردن انسان سازگاری بین تصاویر بازسازی شده و جسم واقعی وجود داشت. برای کلیه انسان به دلیل حرکت کلیه در زمان اخذ ، تصاویر بازسازی شده مخدوش بود. بنابراین برای کلیه انسان باز سازی تصاویر به درستی انجام نشد.

          براین اساس بازسازی تصاویر در in vitro برای اجسامی که معادل بافت باشندمثل کلیهگوسفند و دست انسان به خوبی انجام شد. در in vivo برای رگ کاروتید سازگازی بین رگ و تصویر آن وجود داشت.در مورد کلیه انسان به دلیل حرکت کلیه این روش جوابگو نبود.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb