دوره 9، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1381 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Neyestani T. Simple Methods for Purification of Beta-Lactoglobulin from Cow’s Milk while Preserving Its Antigenicity. Avicenna J Clin Med 2002; 9 (1)
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-751-fa.html
نیستانی تیرنگ، جلالی محمود، پزشکی محمد، کشاورز سیدعلی، سیاسی فریدون، اشراقیان محمدرضا و همکاران.. تخلیص بتالاکتوگلوبولین از شیر گاو و مطالعه آنتی ژنیسیته آن. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1381; 9 (1)

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-751-fa.html


چکیده:   (6848 مشاهده)

          بتا لاکتوگلوبولین (BLG) یکی از پروتئین های اصلی لاکتوسرم در شیر نشخوارکنندگان به ویژه گاو و غیر نشخوارکنندگان مانند اسب می باشد .  این پروتئین نسبتا" در برابر دما و تغییرات p H مقاوم است و شواهدی حاکی از جذب  BLGبصورت دست نخورده در روده انسان هستند . تراوایی روده در دوران شیرخوارگی بیشتر است . لذا در نوزادان شیر خوار که با شیرگاو یا شیر خشک هایی که از شیر گاو تهیه شده اند تغذیه می شوند , جذب یک پروتئین بیگانه به صورت دست نخورده به داخل خون ممکن است سبب تحریک واکنشهای ایمنی و بعضاً بروز عوارضی به صورت زودرس ( آلرژی غذایی ) یا دیررس در کودک گردد . در غالب مطالعات انجام شده , B L G به همراه کازئین بعنوان آلرژن اصلی شیر گاو معرفی شده است . نظر به اهمیت این پروتئین , تخلیص آن برای مطالعات ایمونولوژیک و سرولوژیک و نیز راه اندازی روشهای آزمایشگاهی (مانند E L I S A و RAST ) برای کاوشهای دقیق تر تشخیصی ضرورت می یابد . BLG بعنوان یک مارکر با وزن مولکولی نسبتاً پائین KDa) 18~) برای برخی آزمونهای آزمایشگاهی نیز کاربرد دارد. هدف از انجام این مطالعه معرفی روشی ساده و نسبتا" کم هزینه برای تخلیص BLG با حفظ ویژگیهای آنتی ژنیک آن می باشد.

          با جداسازی کازئین از شیر چربی گرفته شده با استفاده از اسید کلریدریک , لاکتوسرم بدست آمد .
گلوبولین های لاکتوسرم با استفاده از سولفات آمونیوم نیم اشباع رسوب داده شد . نمونه حاصله به دو روش ژل فیلتراسیون و کروماتوگرافی تعویض آنیونی با دی اتیل آمینو اتیل سلولز DEAE-C تخلیص گردید. خلوص نمونه با روشهای الکتروفورز و HPLC و آنتی ژنیسیته آن با روشهای ELISA , وسترن بلاتینگ و مهار E LISA تائید گردید .

          بتالاکتوگلوبولین در ژل فیلتراسیون با اوج دوم و در کروماتوگرافی تعویض آنیونی گلوبولین های رسوب داده شده با سولفات آمونیوم و نیز لاکتوسرم با اوج دوم از ستون خارج شد.    

          نتایج حاصله حاکی از خلوص بالا و حفظ آنتی ژنیسیته نمونه تخلیص شده بودند.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb