در میان انواع مختلف سندرم های اپی لپتیک ، اسپاسم شیرخواران از بدخیم ترین نوع آن تلقی
می شود که اثرات سوء ترمیم ناپذیری بر مغز کودک اعمال می نماید. بدیهی است هر قدر طول مدت اینفانتیل اسپاسم بیشتر باشد نتایج مخرب آن هم وخیم تر و شدید تر است. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین اثرات موگادون در درمان اسپاسم شیرخواران در سال 79-1377 در بیمارستان مفید تهران انجام پذیرفت.
این مطالعه از نوع Uncontrolled Clinical Trial بود که بصورت آینده نگر بر روی 30 کودک 2 تا 24 ماهه مبتلا به اینفانیتل اسپاسم مراجعه کننده به دپارتمان اعصاب کودکان بیمارستان مفید تهران به مدت دو سال انجام پذیرفت. موگادون یا نیترازپام (NZP) Nitrazepam به مقدار mg/kg/24h 1-5/0 در سه وعده همراه با غذا داده می شود و بیماران در پایان هفته دوم و چهارم و ششم درمان بر طبق جداول مربوطه از نظر قطع یا کاهش تشنج و بروز عوارض داروئی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج این مطالعه نشان داد که در پایان هفته ششم موگادون یا NZP در 63% بیماران سبب قطع کامل تشنج شده بود و کاهش نسبی (کاهش تعداد تشنجات بیش از 50%) نیز 26% بوده است و اصلاح کامل EEG پس از 6 هفته درمان 47 درصد بوده است.
نسبت های بدست آمده بیانگر اثرات مثبت موگادون در درمان اسپاسم شیرخواران است و بنابراین با توجه به اثرات مطلوب موگادون ، عوارض کمتر و قیمت مناسبت آن نتیجه می گیریم که این دارو را می توان بعنوان یکی از راههای درمانی در اسپاسم شیرخواران بکار برد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |