دوره 7، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1379 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sardarian K. Study the Frequency of Intestinal Parasites and its Association with Clinical Symptoms in Patients who Referred to Hamadan Health Centers in 1998-99 . Avicenna J Clin Med 2001; 7 (4)
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-910-fa.html
سرداریان خسرو. بررسی فراوانی انگل های روده ای همراه با علائم و نشانه های بالینی در بیماران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان در طی سالهای 78-1377 . مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1379; 7 (4)

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-910-fa.html


چکیده:   (11858 مشاهده)

        شهر همدان منطقه ای اندمیک برا برخی از انگل های بیماریزای روده ای مانند آسکاریس و ژیاردیا
می باشد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انگل های روده ای و علائم گوارشی در بین آن دسته از بیمارانی بوده است که در طی سالهای 78-77 به مراکز درمانی شهر همدان مراجعه کرده اند و توسط پزشکان مورد معایه قرار گرفته اند و احتمال داده شده است که آلودگی انگلی داشته باشند.

        با ارجاع بیماران توسط پزشکان به آزمایشگاه تحقیقات انگل شناسی دانشکده پزشکی همدان ضمن درج مشخصات آنان در پرسشنامه هایی که تهیه شده بود ، نمونه مدفوع آنها با روش تغلیظ (فرمل اتر) و در صورت نیاز با رن آمیزی مورد آزمایش قرار می گرفت. و نتیجه به پزشکان معالج جهت ادامه درمان گزارش می شد.

        مشاهدات نشان داد، 9/22% و 2/20% بیماران به ترتیب به انگل های بیماریزای کرمی و تک یاخته ای آلوده بوده اند و در کل 6/42% بیماران حداقل به یک انگل  بیماریزا مبتلا بودند. بیشترین موارد آلودگی مربوط به ژیاردیا لامبلیا با (3/19%) دیده شد. شایعترین علائمی که مشاهده شد ، مربوط  به اسهال (5/46%) ، تهوع (4/45%) ، درد شکم (4/37%) و استفراغ (8/36%) بود. بیشترین علامتی که در مبتلایان به ژیاردیا و آسکاریس ملاحظه گردید به ترتیب عبارت بودند از درد شکم (7/66%) و استفراغ (1/57%).

        نتیجه نهائی اینکه در بین جمعیت بیمار تحت مطالعه که مبتلا به ناراحتی گوارشی بوده اند شیوع انگل های بیماریزای روده ای نسبتا" بالا می باشد (6/42%) . علائم اصلی که در بیماران مشاهده شد هماندد علائمی هستند که در آلودگی به عوامل انگلی روده معمولا" دیده می شود و ضمنا" برخی از بیماریهای غیرانگلی نیز می توانند علائمی مشابه انگل های روده ای را ایجاد نمایند. توصیه می شود پزشکان با مشاهده این گونه بیماران حتما" آزمایش مدفوع را به لحاظ بررسی وضعیت آلودگی انگلی در نظر بگیرند.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb