بمنظور تعیین اثرات استن با غلظتهای مختلف بر نسلهای متوالی باکتری سرشیا این مطالعه انجام پذیرفت .
سرشیا مارسیسنس سوش 1-13090 در محلول محیط کشت مغز و قلب یا B.H.I broth همراه با استن تحت دمای 28 درجه کشت گردید، مقدار استن از یک کشت به کشت بعد افزوده شد. در حالتیـکه غلظت این کیتون PPM8000-5000 بود سلولها بیشترین ماده رنگی بنام پرودی جیوسین را تولید کردند، ولی هنگامیکه مقدار استن از PPM8000 تجاوز کرد ماده رنگی بشدت کاهش یافت. غلظت استن بیش از PPM13000 رشد سلولها را کاهش داد و وقتی مقدار آن متجاوز از PPM19000 شدسرشیاهای درشت که قادر به رشدنبودند ظاهرگشتند.با تجاوز غلظت استن از میزان PPM36000 سلولهای حساس به آنتی بیوتیک بوجودآمدند، این سلولهای حساس درمحیط کشت فاقداستن رشد داده شدند ولی هیچگونه تغییری از جهت بازگشت آنها به باکتریهای مقاوم اولیه مشاهده نگردید.
نتیجه نهائی اینکه احتمال می رود غلظت بیش از حد استن موجب بروز جهش یا غیرفعال شدن DNA پلاسمید در باکتری مزبور گردیده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |