@ARTICLE{Daryanoosh, author = {Piroozan, Farnaz and Daryanoosh, Farhad and Jafari, Hosein and Sherafati Moghadam, Mohammad and }, title = {The Effect of 12-Week Exercise with Omega-3 Supplement Consumption on Serum Level Changes of Adiponectin, Leptin, and Insulin in Girls }, volume = {22}, number = {2}, abstract ={مقدمه و هدف: آدیپونکتین و لپتین دو هورمون پپتیدی تنظیم کننده تعادل انرژی هستند. از این رو هدف از این مطالعه شناسایی سازوکارهای احتمالی اثر اسیدهای چرب امگا 3 و تمرین هوازی بر تعادل این دو هورمون می باشد. روش کار: در این مطالعه، 60 دختر سالم غیر ورزشکار با میانگین سنی 89/1±4/ 23 سال و وزنی 85/5±45/60 کیلوگرم به طور تصادفی به چهار گروه تمرین، امگا 3، تمرین+ امگا 3 و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات تخصصی بسکتبال بود که 3 جلسه در هفته و به مدت 90 دقیقه انجام گرفت. در طول 12 هفته تمرین، هر شب یک عدد کپسول خوراکی امگا 3 به دو گروه امگا 3+ تمرین و امگا 3 خورانده می شد. نمونه های خونی از ورید بازویی گرفته شد. برای تجزیه‏ و تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و جهت تعیین رابطه از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج: تفاوت معناداری در سطوح سرمی آدیپونکتین، لپتین سرم و ترشح انسولین درگروه های تمرین، امگا 3 و تمرین+ امگا3 مشاهده شد. از طرفی مشخص گردید همبستگی معناداری بین تغییرات سطوح سرمی آدیپونکتین، لپتین سرم و ترشح انسولین در هیچ یک از گروه‌ها وجود ندارد. نتیجه نهایی: به‏نظر ‏می‌رسد مصرف اسید چرب امگا 3 همراه با فعالیت ورزشی سوخت و ساز چربی‌ها را تشدید می‌کند و منجر به تنظیم ترشح مفید هورمون‌های آدیپونکتین و لپتین می‌شود. }, URL = {http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-43-fa.html}, eprint = {http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-43-fa.pdf}, journal = {Avicenna Journal of Clinical Medicine}, doi = {}, year = {2015} }