AU - Roghani-Dehkordi, Farshad AU - Roghani, Mehrdad AU - Baluchnejadmojarad, Tourandokht TI - Protective Effect of Capsicum Frutescens on Contractile Reactivity of Streptozotocin-Diabetic Rats PT - JOURNAL ARTICLE TA - umsha JN - umsha VO - 12 VI - 2 IP - 2 4099 - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-540-fa.html 4100 - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-540-fa.pdf SO - umsha 2 AB  - مقدمه و هدف : با توجه به افزایش بروز آترواسکلروز و بیماریهای قلبی-عروقی در دیابت قندی، اثر مصرف خوراکی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) به مدت یک ماه بر پاسخگویی انقباضی آئورت ایزوله در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. روش کار : موش های صحرایی نر از نژاد ویستار به تعداد 32 رأس بطور کاملاً تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با فلفل قرمز، دیابتی، و دیابتی تحت درمان با فلفل قرمزتقسیم بندی شدند. برای دیابتی شدن موشها از داروی استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلیگرم بر کیلوگرم بصورت داخل صفاقی استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با فلفل قرمز نیز پودر فلفل قرمز مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت وزنی 1.15 دریافت نمودند. پس از گذشت یک ماه پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه ای به کلرور پتاسیم و نور آدرنالین با استفاده از بساط بافت ایزوله مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج : میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته های دوم و چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (P CP - IRAN IN - LG - eng PB - umsha PG - 5 PT - Original YR - 2005