%0 Journal Article %A Mazaheri, Shahir %T The Study of Triglyceride and Cholesterol Levels (HDL & LDL) in Patients with Ischemic Stroke Admitted in Sina Hospital of Hamadan City During One Year (1999-2000) %J Avicenna Journal of Clinical Medicine %V 8 %N 3 %U http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-844-fa.html %R %D 2001 %K Cholesterol / Hyperlipidemia / Ischemic Stroke/ Triglyceride, %X یکی از عوامل خطرساز آترواسکروز و همچنین استروک ایسکمیک ، افزایش چربی‌‌های خون است. مطالعات متعددی در مورد تغییرات کلسترول ، تری گلیسیرید ، LDL وHDL در استروک ایسکمیک صورت گرفته است در این تحقیق تغییرات این متغیرها بر اساس سن، جنس و رابطه آنها با بقیه عوامل خطرساز مورد مطالعه قرار گرفته است. این مطالعه به این سؤال پاسخ می‌‌دهد که آیا بیماران ایرانی با توجه به رژیم غذایی ، سن و جنس و فرهنگ خاص خود می‌‌توانند با بیماران کشورهای دیگر تفاوتی داشته باشند یا خیر ؟ هدف از این مطالعه بررسی تغییرات تری گلیسیرید و کلسترول(HDL,LDL)در بیماران با استروک ایسکمیک بستری دربخش نورولوژی در طول یکسال (79-1378)است. در این مطالعه نوع تحقیق توصیفی مقطعی است و حجم نمونه 115 نفر از بیماران سکته مغزی ایسکمیک بستری در بخش اعصاب بیمارستان سینا همدان انتخاب شده است. پس از تائید تشخیص، نمونه خون به آزمایشگاه ارسال و نتایج وارد فرم تحقیقاتی شده است و نهایتا" نتایج با نرم افزار EPI6 آنالیز شده است. کلسترول و تری گلیسیرید زیر 200 میلی گرم در دسی لیتر و LDL زیر 130 میلی گرم در دسی لیتر و HDL بالای 35 میلی گرم در دسی لیتر طبیعی و مخالف آن غیر طبیعی محسوب شده است. از بیماران مطالعه شده 54% مرد و 46% زن بودند. اکثریت ساکن شهر و حدود نیمی از بیماران با همی پلژی مراجعه کرده‌‌اند. حدود 58% افزایش کلسترول ، 49% افزایش LDL و 60% کاهش HDL را نشان دادند. در این مطالعه مشخص گردید که در سنین 68 تا 70 سالگی بیشترین افزایش کلسترول و LDL دیده می‌‌شود و این تغییرات در زنان بیشتر از مردان و در بیماران با پر فشاری خون بیشتر دیده می‌‌شود. در این مطالعه مشخص شدکه کلسترول ،LDL وHDL در بیماران با سکته مغزی ایسکمیک تغییرات معنی داری دارد(p< 0.05 ). به طور کلی در جامعه مورد بررسی ، پرفشاری خون و هیپرلیپیدمی به صورت افزایش کلسترول LDL و کاهش HDL به عنوان عوامل خطرساز اصلی سکته مغزی ایسکمیک می‌‌باشند و تری گلیسیرید نقش چندانی ندارند. %> http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-844-fa. %P 0-0 %& 0 %! %9 Original %L A-11-185-67 %+ %G eng %@ 2588-722X %[ 2001