TY - JOUR T1 - Survey of Anti-Bacterial Effect of Plant Extracts (Fennel-Dill-Caraway-Cinnamon) by Flow Cytometry and Disk Diffusion TT - مطالعه اثر ضدباکتریایی4 عصاره گیاهی دارچین ، زیره سیاه ، رازیانه و شوید بر روی هلیکوباکترپیلوری به روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری JF - umsha JO - umsha VL - 11 IS - 3 UR - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-605-fa.html Y1 - 2004 SP - 42 EP - 47 KW - Antibiotics KW - Helicobacter pylori KW - Plants KW - Medicinal N2 - هلیکوباکتر پیلوری به عنوان عامل ایجاد کننده زخم پپتیک و سرطان معده شناخته شده است. عفونت مجدد و عدم پاسخگویی به درمان ریشه کنی مشکلات اصلی در روند معالجه بیماران می باشد. گیاهان بعلت داشتن موادی با اثر درمانی یکی از مهمترین منابع درمانی بسیاری از بیماریها محسوب میشوند. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر طرح ریزی گردید که در طی آن میزان حساسیت هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران نسبت به 4 عصاره گیاهی دارچین ـ زیره سیاه- رازیانه - شوید وآنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین ـ تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین مشخص گردد. 14 سویه هلیکوباکتر پیلوری بدست آمده در جریان اندوسکوپی از 30 بیمار از لحاظ حساسیت به دارچین- زیره سیاه- رازیانه – شوید و آنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین – تتراسیکلین و سیپرو فلوکساسین با روش دیسک دیفیوژن و فلوسیتومتری مورد بررسی قرار گرفتند.در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون ناپارامتریک Cochranاستفاده شد و به منظور مقایسات دو به دوئی بین گروه های مختلف عصاره های گیاهی از آزمون Mcnemar با اصلاح Bonferroni نیز بهره گرفته شد. از 14 سویه هلیکوباکتر پیلوری، 14 مورد (100%) به عصاره شوید، 11 مورد (78.6%) به عصاره زیره سیاه، 9 مورد (64.3%) به عصاره رازیانه و 6 مورد (42.9%) به عصاره دارچین حساسیت نشان دادند. همچنین در تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی، 14 مورد (100%) به آموکسی سیلین مقاوم و 14 مورد (100%) به تتراسیکلین و سیپروفلوکساسین حساس بودند. با استفاده از روش دیسک دیفیوژن نشان داده شد که هر 4 عصاره گیاهی دارای اثر ضد باکتریایی روی هلیکوباکتر پیلوری هستند و در مقایسه تاثیر 4 عصاره مشخص شد که شوید و رازیانه بیشترین تاثیر ممانعت کنندگی را روی هلیکوباکتر پیلوری دارند. M3 ER -