RT - Journal Article T1 - The Effect of Beet Fiber on Serum Lipids of Hypercholesterolemic JF - umsha YR - 1996 JO - umsha VO - 3 IS - 2 UR - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1084-fa.html SP - 0 EP - 0 K1 - Beet Fiber / Hypercholesterolemia / Lipids- Blood AB - این پژوهش به منظور بررسی اثر مصرف فیبر چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم 18 مرد و 11 زن مبتلا به هیپرکلسترولمی با میانگین سنی 7/5± 2/50 سال انجام گرفت. این افراد به بیماری دیگری (بویژه دیابت) مبتلا نبودند. روش تحقیق تجربی متقاطع (Cross over) بود که طی 10 هفته و در سه مرحله اجرا گردید. در مرحله اول 13 بیمار روزانه 20 گرم فیبر چغندر قند همراه با 80 گرم آرد گندم به صورت نان به مدت چهار هفته دریافت نمودند. در همین مدت 16 بیمار دیگر روزانه 100 گرم آرد گندم به صورت نان مصرف می کردند. در مرحله دوم (مرحله استراحت) همگی بیماران دو هفته از رژیم غذایی پیش از بررسی پیروی نمودند. در مرحله سوم جای دو گروه تعویض گردید و به بیمارانی که در مرحله نخست نان گندم مصرف کرده بودند نان حاوی الیاف چغندرقند و به گروه دیگر نان گندم به مدت چهار هفته داده شد. میزان کلسترول تام ، تری گلیسرید ، کلسترول HDL- و کسترول -LDL بیماران پیش از بررسی و سپس هر دو هفته یک بار تا پایان پژوهش اندازه گیری شد. یافته های بدست آمده براساس آزمون T-test و Paired T-Test محاسبه و مقایسه گردید. طی این مطالعه میزان کلسترول تام سرم پس از دو و چهار هفته مصرف فیبر چغندرقند به ترتیب 8% (01/0P<) و 5/12% (005/0P<) و سطح کلسترول LDL بترتیب 4/9% (05/0P<) و 7/15% (005/0P<) کاهش یافت .تأثیر فیبر چغندرقند بر کاهش نسبت کلسترول تام به کلسترول HDL پس از دو هفته 6/10% (05/0P<) و در پایان هفته چهارم 17% (005/0P<)بود. تأثیر مصرف الیاف چغندر قند بر مقدار کلسترول HDL و تری گلسیرید سرم در این بررسی اندک است. همچنین تغییرات فراسنج های یاد شده تحت تأثیر نان گندم نیز ناچیز می باشد. LA eng UL http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1084-fa.html M3 ER -