TY - JOUR JF - umsha JO - Avicenna J Clin Med VL - 26 IS - 3 PY - 2019 Y1 - 2019/12/01 TI - Investigation of the Antifungal Effect of Rosa Damascena Essential Oil and Mixed Mouthwash (Grape Vinegar and Rosa Damascena essential oil) Against Candida albicans, Candida dubliniensis, Candida parapsilosis and Candida glabrata TT - بررسی اثر ضد قارچی اسانس گل‌ سرخ و دهان‌شویه مرکب (حاوی سرکه انگور و اسانس گل‌ سرخ) بر کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا پاراپسیلوزیس N2 - سابقه و هدف: کاندیدیازیس دهانی اغلب توسط کاندیدا آلبیکنس و سپس کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا پاراپسیلوزیس و کاندیدا گلابراتا ایجاد می‌شود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی اسانس گل ‌سرخ، دهان‌شویه مرکب (حاوی سرکه انگور (Grape Vinegar) و اسانس گل‌ سرخ) و نیستاتین بر گونه‌های مختلف استاندارد کاندیدا انجام شد. مواد و روش‌‌ها: مطالعه توصیفی حاضر در ارتباط با پنج سویه استاندارد گونه‌های مختلف کاندیدا انجام شد. اثرات ضد کاندیدایی گل ‌سرخ و دهان‌شویه مرکب بر سویه‌های مختلف کاندیدا با استفاده از روش‌های چاهک‌گذاری و میکرودایلوشن براث سنجیده شد. از نیستاتین نیز به‌عنوان داروی کنترل مثبت استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج آزمایش چاهک‌گذاری اسانس گل سرخ و دهان‌شویه مرکب برای سویه‌های کاندیدا آلبیکنس به‌ترتیب 17 و 6 میلی‌متر و برای سایر سویه‌های کاندیدایی آزمایش‌شده به‌ترتیب 15 و 0 میلی‌متر بود. در آزمایش میکرودایلوشن براث، حداقل غلظت‌ مهارکنندگی اسانس گل ‌سرخ (Rose Damascena) و دهان‌شویه مرکب برای کاندیدا آلبیکنس به‌ترتیب 8 و 6 میکروگرم بر میلی‌لیتر، برای کاندیدا دابلینینسیس 124 و 12 میکروگرم بر میلی‌لیتر، برای کاندیدا گلابراتا 31 و 12 میکروگرم بر میلی‌لیتر و برای کاندیدا پاراپسیلوزیس 62 و 25 میکروگرم بر میلی‌لیتر به‌دست آمد. بر مبنای نتایج، کاندیدا آلبیکنس حساس‌ترین گونه کاندیدایی نسبت به اسانس گل‌ سرخ و دهان‌شویه مرکب بود. نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که اسانس گل‌ سرخ و دهان‌شویه مرکب به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای موجب مهار رشد گونه‌های کاندیدایی ایجادکننده کاندیدیازیس دهانی می‌‌شوند. SP - 151 EP - 157 AU - Amiri Karladani, Zahra AU - Shayegh, Seyed Shojaedin AU - Hakimaneh, Seyed Mohammad Reza AU - Naghizadeh, Mohammad Mahdi AU - Shokri, Hojjatollah AU - Naeini, Alireza AD - KW - Grape Vinegar KW - Oral Candidiasis KW - Rose Damascena UR - http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1941-fa.html DO - 10.29252/ajcm.26.3.151 ER -